Vrije dagen importeren vanuit Wincar


Neem contact op met Wincar om het importeren van vrije dagen naar Plan-IT Werkplaats aan te laten zetten aan de Wincar kant.
Wincar zet dan per vestiging een bestand klaar met daarin alle vrije dagen van alle medewerkers.
Dit bestand wordt in dezelfde locatie gezet als waar de werkorder bestanden worden neergezet.
Het Wincar vrije dagen bestand heeft de volgende opbouw: vestigingcode_AFW.csv
De vestigingscode in de bestandsnaam is dezelfde code als die je in Plan-IT Werkplaats ingeeft bij de vestiging, dus b.v. V001_AFW.csv
Elke ochtend zal Plan-IT Werkplaats het bestand automatisch 1 keer inlezen (bij de eerste persoon die Plan-IT Werkplaats start) en de codes uit het .csv bestand koppelen aan de monteurcode in Plan-IT Werkplaats.

Wanneer je niet wilt wachten tot de volgende ochtend om nieuwe vrije dagen door te krijgen, dan kun je die ook handmatig importeren. Ga daarvoor in de menubalk van Plan-IT Werkplaats naar Bestand > Vrije Dagen, en klik onderaan in het Vrije Dagen Overzicht op de knop Synchroniseer.
Standaard worden vrije dagen die niet vanuit het DMS zijn geïmporteerd maar handmatig zijn aangemaakt in Plan-IT Werkplaats, verwijderd uit Plan-IT Werkplaats.
Als u dit niet wilt, zet dan deze verwijder optie uit. Ga daarvoor in de menubalk van Plan-IT Werkplaats naar Systeem > Systeem instellingen, en klik bovenaan op het tabblad Koppelingen. Zet een vinkje bij de optie Geen vrije dagen verwijderen uit Plan-IT vanuit DMS koppeling en klik tenslotte rechtsonder op de knop Opslaan.
Plan-IT zal dan alleen vrije dagen toevoegen vanuit Wincar maar niet verwijderen.

Ga terug