Instellen Plan-IT SMS module


Volg onderstaande stappen om de Plan-IT SMS module aan te zetten. U heeft wel een Plan-IT SMS account nodig om dit te kunnen doen.


  1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga in de bovenstel rij tabbladen naar Koppelingen.
  4. Ga vervolgens in de tweede rij tabbladen naar SMS.
  5. Selecteer in het veld SMS module de optie Plan-IT SMS.
  6. Vul de gebruikersnaam en wachtwoord van uw Plan-IT SMS account in.
Daarnaast heeft u in dit venster de optie SMS Auto klaar versturen. Wanneer u deze optie aanvinkt stuurt Plan-IT een SMS bericht wanneer in de werkorder de optie SMS als klaar is aangevinkt, de optie Interne opdracht is uitgevinkt, en de werkorder op de status Klaar wordt gezet. Plan-IT stuurt het SMS bericht naar het mobiele telefoonnummer dat in de werkorder bij de klantgegevens is ingevuld.


Beheer SMS teksten


Het is met de SMS module ook mogelijk om direct vanuit de werkorder een SMS bericht te versturen naar de klant. Deze berichten kunt u zelf instellen en beheren. Via de knop Beheer SMS teksten opent u het SMS Beheer venster.
Hier kunt u alle standaard teksten invoeren voor de SMS module. In het veld Weergave kunt u selecteren of u een bericht wilt aanmaken voor de huidige vestiging of meteen voor alle vestigingen.


Er zijn twee soorten berichten:


  1. Losse SMS tekst: dit zijn standaard teksten die de gebruikers te zien krijgen als ze vanuit de werkorder de klant een SMS willen sturen. Om een bepaalde standaard binnen de organisatie aan te houden kunt u hier standaard berichten definiëren. De gebruiker kan deze dan selecteren uit een selectielijst en eventueel zelf nog aanpassen.
  2. Auto klaar bericht: dit is het bericht dat naar de klant wordt gestuurd wanneer u de werkorder op de status Klaar zet.


Er zijn een aantal tags die u in SMS berichten kunt gebruiken in losse SMS teksten:

[KENTEKEN] deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door het kenteken dat in de werkorder is ingevuld.
[DATUM] (vanaf versie 5.171.8740) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de begindatum van de werkorder. Wanneer het een tijdsafspraak is zal hier de klantdatum in komen te staan.
[TIJD] (vanaf versie 5.171.8740) Wanneer in de werkorder de tijdsafspraak, wachter, auto halen, of klant brengen optie is aangevinkt, wordt deze tag in het SMS bericht vervangen voor de tijd die bij deze optie is ingevuld.
[RECEPTIE] (vanaf versie 5.171.8740) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de naam van de receptionist die in de werkorder is ingevuld.
[VESTIGING] (vanaf versie 5.171.9700) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de vestiging waar de werkorder op is ingepland.
[KLANT] (vanaf versie 5.171.9700) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de naam van de klant die in de werkorder is ingevuld.


Als u de logging in Plan-IT aan heeft staan, kunt u ook daar terugzien of er een SMS bericht verstuurd is.
SMS verbruik


In de systeem instellingen van de SMS module drukt u op de knop SMS Verbruik om de website te openen waar u uw verbruik kunt inzien. Automatisch worden voor u op de website uw login en wachtwoord al ingevuld (dit zijn de gegevens die u bij de systeeminstellingen ingevuld heeft).


Bij Saldo credits kunt u zien hoeveel SMS berichten u nog kunt versturen binnen uw huidige bundel.
U kunt ook instellen dat u een e-mail wilt ontvangen wanneer uw saldo onder een bepaalde waarde komt (u moet namelijk zelf op tijd een nieuwe bundel aanvragen om te zorgen dat uw SMS berichten blijven werken).


Bij Overzicht berichten kunt u alle berichten inzien die zijn verstuurd.


Plan-IT SMS module aanvragen


Als u meer informatie wilt hebben over onze SMS module of gebruik wilt gaan maken van onze SMS module kunt u dit aanvragen bij uw accountmanager (Leon Wonnink: LeonWonnink@jds.nl) of via onze helpdesk (helpdesk@plan-it.nl)
Nieuw SMS blok aanvragen


Ook het aanvragen van een nieuw SMS blok kan via LeonWonnink@jds.nl of via helpdesk@plan-it.nl
Kosten Plan-IT SMS module


Wij vragen geen maandelijkse kosten voor onze SMS module. U betaalt alleen voor het versturen van de SMS berichten.


U koopt vooraf een SMS bundel die het beste bij uw verwachte verbruik past en wordt automatisch via e-mail op de hoogte gehouden als deze bijna op zijn (u kunt zelf instellen wanneer u deze mail wilt ontvangen)


Wij hebben 4 bundel blokken:

SMS Blok 1 1.000 SMS berichten € 150,–
SMS Blok 2 5.000 SMS berichten € 650,–
SMS Blok 3 10.000 SMS berichten € 1.100,–
SMS Blok 4 25.000 SMS berichten € 2.375,–


* Deze prijzen gelden voor 2019.
Ga terug