Hoe werkt VPS


Volg onserstaande stappen om de VPS aan te zetten:


  1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga in de bovenste rij tabbladen naar Koppelingen.
  4. Vink de optie VPS aanzetten aan.
Hiermee komt er in werkorders een extra optie te staan waarmee u kunt aangeven dat de werkorder een VPS is. Dit is per vestiging in Plan-IT in te stellen.
Wanneer u een werkorder importeert vanuit het DMS en u vinkt de optie VPS aan, wordt de bewerkingstijd gehalveerd. Een werkorder waarbij de VPS optie is aangevinkt kunt u op het planbord herkennen aan de witte balk.
Doordat u met de VPS optie de tijdsduur van een werkorder makkelijk kunt halveren hoeft u niet meer twee werknemers op een klus te zetten. U koppelt als het ware twee werknemers aan elkaar als een groepje. U hoeft dan slechts één van de twee werknemers te plannen
In het geval van vakantie of ziekte kunt u een werknemer gemakkelijk als gewone werknemer inzetten in plaats van VPS werknemer. Het enige verschil is dat u in de werkorder de VPS optie niet aanvinkt. De procedure blijft verder helemaal hetzelfde.


Omdat een werkorder waar de VPS optie is uitgevinkt geen witte balk toont kunt u duidelijk herkennen wat de VPS werkorders zijn.


Het is ook mogelijk om op een later moment de VPS optie uit te vinken. De werkorder neemt dan de oorspronkelijke tijdsduur weer aan.


Ook bij het verplaatsen van werkorders houdt het systeem rekening met de VPS optie. De tijdsduur blijft hetzelfde.


De onderstaande video geeft een beschrijving wat de VPS functie is en doet:
Ga terug