Export mogelijkheden Plan-IT


Het is in Plan-IT mogelijk om de bepaalde data te exporteren. Denk hierbij aan werkorder informatie, vrije dagen, kalender gegevens, vervangend vervoer afspraken, en bezetting informatie, maar ook bijvoorbeeld systeeminstellingen.


Dit kan gedaan worden met het programma export.exe


  1. Open een Windows Verkenner venster (Windows toets + E).
  2. Navigeer naar de \Plan-IT\Programs\ map.
  3. Dubbelklik op het bestand export.exe om het programma te starten.
Aan deze Export.exe kunt u parameters meegeven:


Parameter 1: BeginMaand

Parameter 2: EindMaand

Parameter 3: Jaar

Parameter 4: Soort gegevens exporteren (1 = Bezetting, 0 = Overige gegevens, 2 = Bezettingspercentage, 3 = Meer en minder tijd, 4 = Vervangend vervoer werkorders, 5 = Prikbord, 6 = systeeminstellingen, 7 = medewerkers, 8 = Reserveringen)


De gegevens van alle vestigingen komen in 1 bestand te staan. De minimale periode voor een export is 1 maand.
Bezetting exporteren


Als u bijvoorbeeld de bezetting van Mei 2020 wilt exporteren, maak dan een snelkoppeling van de export.exe met de parameters: 5 5 2020 1
Wanneer u op de snelkoppeling dubbelklikt komt er een bestand met de naam BEZETTING.XML in de \Plan-IT\Data\ map te staan:

Overige gegevens exporteren


Als u de overige gegevens van bijvoorbeeld Juli t/m December 2019 wilt exporteren, maakt u de export snelkoppeling met de parameters: 7 12 2019 0
Wanneer u de snelkoppeling uitvoert door erop te dubbelklikken worden er een aantal XML bestanden (KALENDER.XML, VERVANGENDVERVOER.XML, VRIJEDAGEN.XML, WERKORDERS.XML) in de Plan-IT\Data\ map geplaatst:
Op deze manier zijn met de juiste parameters ook de bezettingspercentages (2), meer en minder tijd (3), vervangend vervoer werkorders (4), het prikbord (5), en de reserveringen (8) te exporteren.
Systeeminstellingen exporteren


Vanaf Plan-IT Werkplaats versie 6.171.1715 is het mogelijk om de systeeminstellingen te exporteren, zodat u gemakkelijk de instellingen van de verschillende filialen in Plan-IT Werkplaats kunt vergelijken. Hiervoor stelt u bij de snelkoppeling de parameters in als: 0 0 0 6
Nadat u de snelkoppeling met deze parameters hebt uitgevoerd, komt er in de Plan-IT\Data\ map een bestand te staan met de naam systeeminstellingen.csv. Hierin staan per filiaal alle systeem instellingen onder elkaar. Hiermee is snel te zien welke systeem instellingen afwijken van de andere filialen. Dit is nuttig als u alle systeem instellingen in alle filialen hetzelfde wilt instellen.
Ga terug