Plan-IT updaten


In al onze Plan-IT producten zit een update procedure. Om deze te kunnen gebruiken heeft u Administrator rechten nodig in Plan-IT en op uw netwerk.
Voorbereidingen


Voordat u met de update kunt beginnen moeten alle gebruikers in alle vestigingen Plan-IT afsluiten. Ook moet u alle achtergrond taken stoppen die met Plan-IT gekoppeld zitten. Denk hierbij aan de Autoline ODBC koppeling, Incadea statussen programma, Plan-IT Export programma, Plan-IT Welkom, Plan-IT Import programma of externe applicaties die via ODBC gekoppeld zitten aan Plan-IT.


Daarnaast raden wij aan om een back-up te maken van uw Plan-IT programma voordat u met het updaten begint. Dit doet u door een kopie te maken van de Plan-IT map op de server. U kunt dan altijd snel terug naar de vorige versie mocht er ergens iets fout gaan. Hiermee kunt u ook meteen controleren of er nog iemand in Plan-IT zit, want u kunt alleen een kopie maken als er niemand meer inzit.
De update uitvoeren


  1. Start u Plan-IT op 1 werkplek op en log in met een account dat Administrator rechten heeft.
  2. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  3. Selecteer de optie Controleren op nieuwe versie.

Plan-IT wordt afgesloten en er wordt een update programma gestart.

  1. Klik op de knop Start om het update programma te laten zoeken naar updates. Als er een nieuwe versie klaar staat zal het programma dit aangeven.

  1. Klik op de knop Ja om de update te downloaden.

  1. Klik op de knop OK om het update venster te sluiten.


Als de update is voltooid moet Plan-IT nog een database update uitvoeren. Start daarvoor Plan-IT opnieuw op met de optie Als administrator uitvoeren/Run as Administrator.
De database update kan even duren. De snelheid waarmee de update wordt uitgevoerd is afhankelijk van de snelheid van uw netwerk en het aantal vestigingen. Sluit dit niet af (ook als het lijkt dat Plan-IT niets aan het doen is, het kan een tijdje duren voordat Plan-IT de database update heeft voltooid).


Als u met terminal servers werkt start u op elke terminal server Plan-IT een keer met de optie Als administrator uitvoeren/Run as Administrator.


Als de update klaar kunnen alle gebruikers Plan-IT weer opstarten.
Versie


Op deze website kunt op de productpagina zien wat de meest recente versie van Plan-IT is.


Als het update programma aangeeft dat er geen nieuwe versie beschikbaar is en de website geeft aan van wel, dan zou het kunnen dat u de cache van Internet Explorer moet leegmaken (browsergeschiedenis leegmaken).


Als u nog een versie van Plan-IT heeft die ouder is dan 2015 (v4.100.xxx) neem dan even contact met ons op (info@plan-it.nl) zodat we u kunnen assisteren met het installeren van de meest recente versie.
Ga terug