Werkorders uit DMS automatisch importeren over online reservering


Vanaf Plan-IT Werkplaats versie 7.191.1762 is het mogelijk om Autoline werkorders automatisch over de reserveringen met hetzelfde kenteken te laten zetten.Volg onderstaande stappen om dit aan te zetten:  1. Klik in de menubalk op de optie Systeem en selecteer de optie Systeem instellingen

  1. Ga naar het tabblad Koppelingen
  2. Zet in het tabblad DMS een vinkje bij de optie Reservering uit Plan-IT Online automatisch vervangen door werkorder uit DMS
  3. Klik rechtsonder op de knop Opslaan


Wanneer er nu vanuit het DMS een werkorder naar Plan-IT wordt gestuurd met hetzelfde kenteken dat ook in een online reservering staat, zal deze werkorder automatisch op de plek van de reservering worden neergezet.Er zijn wel een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden:  1. Wanneer de mail instellingen zo staan geconfigureerd dat e-mails automatisch worden verzonden, zal de afspraakbevestiging e-mail meteen worden verstuurd naar de klant.  1. Omdat je niet de optie krijgt om een kleur te kiezen adviseren wij om een nieuwe bewerking aan te maken met een duidelijk herkenbare kleur, en deze dan als standaard Import Bewerking te selecteren (in de systeeminstellingen).
    Zo kun je de automatisch geïmporteerde werkorders duidelijk herkennen, en indien gewenst alsnog een andere bewerking/kleur geven.
  1. Als je in het DMS vervangend vervoer hebt toegevoegd in de werkorder, wordt in Plan-IT Werkplaats alleen het vinkje vervangend vervoer aangezet in de automatisch geïmporteerde werkorder. Er wordt dus geen reservering aangemaakt bij een vervangende auto in Plan-IT Werkplaats. Er moet handmatig een vervangende auto worden geselecteerd, wanneer je met het vervangend vervoer in Plan-IT Werkplaats werkt.
Ga terug