Vervangend vervoer mail


Het is in Plan-IT mogelijk om vervangend vervoer te plannen. U hoeft alleen een vervangende auto aan een werkorder te koppelen en de rest gaat automatisch.


In veel gevallen hebben bedrijven echter een centrale vervangend vervoer afdeling die over meerdere de vestigingen heen de planning verzorgt (bijvoorbeeld Rentwise). In dit soort situaties kan het nuttig zijn om gebruik te maken van de vervangend vervoer mail functionaliteit van Plan-IT. Hiermee kunt u bij het inplannen van een vervangende auto automatisch een mail naar uw vervangend vervoer afdeling laten sturen.
Vervangend vervoer mail instellen


  1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga in de bovenste rij tabbladen naar Koppelingen.
  4. Ga vervolgens in de tweede rij tabbladen naar Mail.
  5. Vul eerst bovenaan in dit venster uw eigen interne mailserver gegevens in om Plan-IT de mogelijkheid te geven om mails te kunnen sturen.
  6. Vul vervolgens bij Automatische mail naar vervangend vervoer afdeling in naar welk e-mailadres de berichten naartoe gestuurd moeten worden.
Deze instellingen worden per vestiging ingesteld. Wanneer alle bovenstaande gegevens zijn ingesteld is de functionaliteit actief.


In Plan-IT kiest u voortaan bij het vervangend vervoer niet meer de auto uit de Plan-IT lijst, maar u zet slechts het vinkje vervangend vervoer aan.
Bij het opslaan van de werkorder gaat er dan automatisch een mail naar de vervoer afdeling.
Wij adviseren om bijvoorbeeld uw leenfietsen wel gewoon in Plan-IT te blijven gebruiken. Leenfietsen selecteert u dan vervolgens wel in het veld Vervangend Vervoer. Er gaat dan geen vervangend vervoer mail naar de vervoer afdeling, alleen wanneer het veld leeggelagen wordt.
Ga terug