Triggers


Vanaf Plan-IT Werkplaats versie 5.171.9700 is het mogelijk om triggers in te stellen om in werkorders, met het selecteren van bepaalde bewerkingen, daarmee altijd ook de optie Interne opdracht, APK, of Bandenwissel automatisch wordt aangevinkt. Hiermee voorkomt u dat het aanvinken van een optie per ongeluk vergeten wordt.


Volg onderstaande stappen om triggers in te stellen:


  1. Klik bovenaan in de menubalk naar de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Beheer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de groene PLAN-IT balk.
  4. Selecteer de optie Systeeminstellingen.
  1. Ga in het venster Systeem dat verschijnt naar het tabblad Triggers.
Hier kunt u aanvinken of u triggers wilt gebruiken voor de opties Interne opdracht, APK, of Bandenwissel. Klik vervolgens op de knop Toevoegen om een nieuwe trigger aan te maken.


Het venster Triggers verschijnt:
Selecteer bij Vestiging of u de trigger in alle vestigingen wilt toepassen of alleen in een specifieke vestiging. Vul vervolgens bij Trigger een woord in in waarop deze moet reageren. Hier vult u de naam van een bewerking of een extra bewerking in. Door een gedeelte van een naam in te vullen kunt u de trigger voor meerdere bewerkingen met dat zelfde gedeelte in de naam instellen.


In de onderstaande afbeelding is als voorbeeld een trigger APK toegevoegd, met ook de naam APK, voor alle vestigingen:
Wanneer u nu in een werkorder een bewerking of extra bewerking selecteert met in de naam het woord APK, zal daarmee de optie APK automatisch worden aangevinkt:


Ga terug