SMS herinnering instellen


Het is in Plan-IT mogelijk om automatische SMS herinneringen naar klanten te laten sturen. U heeft wel een Plan-IT SMS account nodig om dit te kunnen doen.


Volg onderstaande stappen om de Plan-IT SMS module aan te zetten:


 1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
 2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
 3. Ga in de bovenstel rij tabbladen naar Koppelingen.
 4. Ga vervolgens in de tweede rij tabbladen naar SMS.
 5. Selecteer in het veld SMS module de optie Plan-IT SMS.
 6. Vul de Gebruikersnaam en Wachtwoord van uw Plan-IT SMS account in.

SMS herinnering instellingen


Wanneer de Plan-IT SMS module is ingesteld volgt u onderstaande stappen om de SMS herinnering in te stellen:


 1. Vink u de optie SMS herinnering automatisch sturen aan.
 2. Wanneer u de optie Altijd vraag stellen of de SMS herinnering moet worden klaargezet aanvinkt, vraagt Plan-IT altijd eerst om toestemming via een pop-up venster.
 3. In het veld Aantal dagen voor afspraak sms herinnering sturen vult u in hoeveel dagen van tevoren u de SMS herinneringen gestuurd wilt hebben.
 4. In het veld Tijdstip voor versturen SMS herinnering vult u in hoe laat u de SMS herinneringen gestuurd wilt hebben.
 5. In de velden bij de optie SMS nummer moet beginnen met kunt u invullen dat een mobiel telefoonnummer altijd moet beginnen met bijvoorbeeld 06, zodat er geen SMS herinneringen worden gestuurd naar vaste nummers.


SMS teksten aanmaken


Vervolgens maakt u de SMS teksten aan. Klik bovenaan in dit venster, rechts van het veld Afzender, op de knop Beheer SMS teksten. Het venster SMS beheer verschijnt:
Selecteer in het veld Weergave of de SMS herinnering in alle vestigingen wordt gebruikt of alleen in de huidige vestiging.


Selecteer in het veld Soort wat voor SMS herinnering u wilt instellen. U kunt kiezen uit de volgende soorten SMS herinnering:


Herinnering tijdgebonden de SMS herinnering die gestuurd wordt wanneer in de werkorder de optie Tijdsafspraak of Wachter is aangevinkt.
Herinnering de standaard SMS herinnering die gestuurd wordt wanneer er geen tijdsafspraak of wachter is aangevinkt en geen auto halen/brengen is ingevuld in de werkorder.
Herinnering auto halen de SMS herinnering die gestuurd wordt wanneer in de werkorder de optie Halen is aangevinkt en Autobedrijf haalt auto op is geselecteerd.
Herinnering klant brengen de SMS herinnering die gestuurd wordt wanneer in de werkorder de optie Brengen is aangevinkt en Autobedrijf brengt klant terug is geselecteerd.


Voer in het veld Tekst de tekst voor de SMS herinnering in.


Er zijn een aantal tags die u in SMS berichten kunt gebruiken:

[KENTEKEN] deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door het kenteken dat in de werkorder is ingevuld.
[DATUM] (vanaf versie 5.171.8740) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de begindatum van de werkorder. Wanneer het een tijdsafspraak is zal hier de klantdatum in komen te staan.
[TIJD] (vanaf versie 5.171.8740) Wanneer in de werkorder de tijdsafspraak, wachter, auto halen, of klant brengen optie is aangevinkt, wordt deze tag in het SMS bericht vervangen voor de tijd die bij deze optie is ingevuld.
[RECEPTIE] (vanaf versie 5.171.8740) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de naam van de receptionist die in de werkorder is ingevuld.
[VESTIGING] (vanaf versie 5.171.9700) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de vestiging waar de werkorder op is ingepland.
[KLANT] (vanaf versie 5.171.9700) deze tag wordt in het SMS bericht vervangen door de naam van de klant die in de werkorder is ingevuld.


Hiermee kunt u bijvoorbeeld in een herinnering tijdgebonden invullen: We verwachten u om [TIJD] zodat in de SMS herinnering de tijd komt te staan die in de werkorder bij tijdsafspraak, wachter, auto halen, of klant brengen is ingevuld.
SMS herinnering gebruiken


Om nu bij een werkorder aan te geven dat er een SMS herinnering moet worden gestuurd, vinkt u in de werkorder de optie SMS service aan. Controleer of het juiste mobiele telefoonnummer in het veld ernaast is ingevuld, deze wordt normaal gesproken automatisch mee overgenomen uit de klantgegevens nadat er een kenteken in de werkorder wordt ingevuld.
De SMS herinnering wordt daarmee klaargezet om gestuurd te worden. Afhankelijk van hoeveel dagen van tevoren en het tijdstip dat in de Systeem instellingen is ingesteld, worden dagelijks de klaargezette SMS herinneringen gestuurd.


Plan-IT houdt ook rekening met verplaatsen van werkorders:


 • Wanneer een werkorder naar het verleden wordt verplaatst wordt de SMS herinnering niet gestuurd.
 • Wanneer een werkorder waarbij de SMS herinnering al gestuurd is naar een latere datum wordt verplaatst, wordt de SMS herinnering opnieuw gestuurd.


Ga terug