Het prikbord


Plan-IT Werkplaats heeft een prikbord dat kan worden ingeschakeld in de systeeminstellingen. Er verschijnt dan een gele kolom aan de rechterkant van het planbord venster, waar werkorders naartoe verplaatst kunnen worden, om ze tijdelijk van de planning af te halen.


Dit kan nuttig zijn om bijvoorbeeld tijdelijk wat ruimte vrij te maken op het planbord, om werkorders heen en weer te kunnen verplaatsen. Doordat de werkorders die van het planbord af zijn gehaald wel rechts in beeld blijven staan, worden ze minder snel vergeten of over het hoofd gezien.


Of wanneer een werkorder naar een datum moet worden verplaatst die niet in beeld staat, waardoor slepen niet gaat, kun je de werkorder tijdelijk naar het prikbord slepen, dan naar de nieuwe datum navigeren, om daarna de werkorder bij de juiste werknemer en het gewenste tijdstip te plaatsen.



Prikbord inschakelen


Volg onderstaande stappen om het prikbord in te schakelen.


  1. Klik in de menubalk op de optie Bestand.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Vink de optie Prikbord aanzetten aan.
  4. Selecteer vervolgens rechts hoeveel uren er op het prikbord getoond moeten worden.
  5. Klik ten slotte op de knop Opslaan om de wijzigingen toe te passen.




Wanneer je nu het planbord ververst, staat er een kolom rechts in beeld:




Hier kunnen werkorders naartoe verplaatst worden door ze te slepen, of door ze te knippen en te plakken.


Werkorders op het prikbord staan buiten de planning. Wanneer je naar een andere datum navigeert, blijft het prikbord ongewijzigd.




Ga terug