Plan-IT Online rekening laten houden met het percentage van de monteurs in Plan-IT Werkplaats


Het is mogelijk om de Plan-IT Online op Tijd module rekening te laten houden met het percentage actief in de telling dat in Plan-IT Werkplaats (vanaf versie 6.171.1928) bij de werknemers is ingesteld.




Instellen


Volg deze stappen om dit aan te zetten:



  1. Ga naar https://www.plan-it-online.nl en log in met uw gegevens
  2. Selecteer linksboven de gewenste online vestiging waarin u dit wilt aanzetten
  3. Klik in het linkermenu op de optie Instellingen
  4. Zet de optie Percentage capaciteit monteur gebruiken op Ja en klik rechtsonder op de knop Opslaan




De online werkplaatsplanner voor deze online vestiging zal nu rekening houden met het percentage actief in de telling dat in Plan-IT Werkplaats bij elke monteur staat ingesteld.

Plan-IT Online berekent de bezetting over het totaal aantal blokken in de kalender van de monteur. Dus als een monteur bijvoorbeeld 8 blokken van 1 uur heeft, met een percentage van 50%, dan zal de online module deze monteur als vol beschouwen wanneer daarvan 4 or meer AE blokken zijn gevuld.




Plan-IT Werkplaats instellingen


Volg deze stappen om bij een monteur in Plan-IT Werkplaats het percentage actief in de telling te wijzigen:


  1. Klik met de rechtermuisknop op de monteur waarvan je het percentage actief in de telling wilt bekijken of wijzigen, en selecteer de optie Werknemer




De optie Werknemer is alleen zichtbaar wanneer uw Plan-IT Werkplaats gebruikersaccount Administrator of Master rechten heeft.
Neem contact op met uw Plan-IT Werkplaats beheerder wanneer u de optie Werknemer niet in dit menu ziet staan.


  1. Wijzig in het Werknemer venster het cijfer dat staat in het veld bij de optie Percentage actief in de telling (0 - 100)





  1. Controleer ook of de geselecteerde werknemer rechtsonder bij de optie Groep niet staat ingesteld op Niet online plannen
  2. Klik helemaal rechtsonder op de knop Opslaan wanneer alle instellingen zijn gecontroleerd en correct staan ingesteld
  3. Klik rechtsboven achter het veld Naam op de knop om een andere werknemer te selecteren, indien u het percentage van andere monteurs wilt bekijken of wijzigen
  4. Klik tenslotte, wanneer u alle monteurs heeft gecontroleerd, rechtsonder op de knop Annuleren om het werknemer venster te sluiten

Plan-IT Werkplaats vraagt nu in een pop-up venster of de online module moet worden bijgewerkt.
Klik op de knop Ja wanneer u iets aan de instellingen heeft gewijzigd, om de nieuwe instellingen aan de online module door te geven.





Ga terug