Het nieuwe Plan-IT Online werkzaamheden venster


De Plan-IT Online beheer omgeving heeft een update gekregen.

Per werkzaamheid kunnen nu de volgende opties worden ingesteld:

Volgorde: Vul per werkzaamheid een nummer in. Alle werkzaamheden worden in deze volgorde gesorteerd weergegeven.
Omschrijving: Vul hier een naam voor de werkzaamheid in.
Zichtbaar: Vink deze optie aan op de werkzaamheid zichtbaar te maken. Wanneer u een werkzaamheid tijdelijk wilt verbergen, kunt u deze optie uitvinken. De werkzaamheid kan daarmee later snel weer opnieuw getoond worden.
Wachter: Vink deze optie aan om deze werkzaamheid alleen op de ingestelde wachttijden in te kunnen laten plannen. Deze optie is alleen beschikbaar voor de checkbox werkzaamheden niet voor radiobutton werkzaamheden.
Geen zaterdag: Vink deze optie aan om deze werkzaamheid niet op een zaterdag in te kunnen laten plannen.
Globaal: Vink deze optie aan om deze werkzaamheid in alle vestigingen weer te geven, in plaats van alleen in de huidige vestiging. Wijzigingen die op een globale werkzaamheid worden gedaan, worden dan ook meteen in alle vestigingen doorgevoerd.
Groep: Selecteer hier een groep voor de werkzaamheid. In Plan-IT Werkplaats kan vervolgens via deze groepen worden bepaald welke monteurs voor welke werkzaamheden beschikbaar zijn.
Extra groepen: Stel hier indien gewenst aanvullende groepen in. Een monteur is alleen beschikbaar voor een werkzaamheid als hij aan alle ingestelde groepen voldoet.
Aantal eenheden: Vul hier in hoeveel blokken in de kalender van de monteur in Plan-IT Werkplaats gereserveerd moeten worden voor deze werkzaamheid.
Zichtbaar van/tot: Indien gewenst kan hier een begin- en einddatum ingesteld worden, van wanneer tot wanneer deze werkzaamheid zichtbaar moet zijn. Er kan ook een datum ingevuld worden zonder jaartal, zodat deze periode zich ieder jaar zal herhalen.
Planbaar van/tot: Indien gewenst kan hier een begin- en einddatum ingesteld worden, van wanneer tot wanneer deze werkzaamheid gepland kan worden. Er kan ook een datum ingevuld worden zonder jaartal, zodat deze periode zich ieder jaar zal herhalen.
Kilometerstand van/tot: Hier kan een bereik worden ingevuld. Deze werkzaamheid zal dan alleen binnen dit bereik worden weergegeven. Als de klant een kilometerstand invult die buiten dit ingestelde bereik ligt, wordt de werkzaamheid verborgen.
Prijs: Hier kan een prijs worden ingevuld die wordt weergegeven achter deze werkzaamheid.
Vanaf: Vink deze optie aan om de ingestelde prijs als een vanaf-prijs weer te geven.
Actieprijs: Hier kan naast een prijs ook een actie prijs worden ingevuld. Achter de werkzaamheid komt dan te staan "Van <Prijs> voor <Actieprijs>".
Vanaf: Vink deze optie aan om de ingestelde Actieprijs als een vanaf-prijs weer te geven.
Code: Hier kan een extra kenmerk ingevuld worden. Een webbouwer kan vanuit de API acties koppelen aan een code, die van invloed zijn op alle werkzaamheden met dezelfde code.
Label: Hier kan een extra kenmerk ingevuld worden. Een webbouwer kan vanuit de API acties koppelen aan een label, die van invloed zijn op alle werkzaamheden met hetzelfde label.
Tijdsduur: Vul in hoeveel minuten de werkzaamheid in beslag neemt, om ook weer acties aan te kunnen koppelen vanuit de API.
ExtraInfo: Indien gewenst kunt u hier extra informatie invoeren voor deze werkzaamheid. Achter de werkzaamheid komt een i te staan als er extra informatie is ingevuld, waar klanten op kunnen klikken om de extra informatie te lezen.
Dag onbeschikbaar: Vul hier in hoeveel dagen deze werkzaamheid standaard onbeschikbaar moet zijn, vanaf de huidige dag.
Merk: Selecteer indien gewenst een merk voor deze werkzaamheid. Als de werkzaamheid als globale werkzaamheid is ingesteld, wordt de werkzaamheid alleen getoond in vestigingen voor dit merk.


Klik ten slotte op de knop Opslaan om alle ingevulde gegevens te bewaren.
Ga terug