Kopiëren en splitsen van werkorders


Wanneer u een werkorder of een gedeelte van de werkorder naar een andere datum wilt kopiëren, en de originele werkorder wilt laten staan, gebruik daar dan de opties Kopiëren of Splitsen voor. Beide opties worden op deze pagina nader uitgelegd.
Kopiëren van werkorders


Volg onderstaande stappen om een kopie van een werkorder op een andere datum neer te zetten, terwijl de oorspronkelijke werkorder ongewijzigd blijft:


  1. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste werkorder.
  2. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Kopieren.
De werkorder is nu gekopieerd aar het geheugen van de computer.


  1. Navigeer met de knoppen onder het planbord naar de gewenste dag waar de kopie werkorder moet komen te staan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het planbord bij de gewenste datum, tijd, en monteur waar de kopie werkorder moet komen te staan.
  3. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Plakken.
Plan-IT plaatst nu een kopie van de originele werkorder op de nieuwe plek. De kopie werkorder krijgt een nieuw werkorder nummer, met een verwijzing naar de originele werkorder. De kopie werkorder heeft dezelfde bewerkingen, extra bewerkingen, en vinkjes als de originele werkorder. Deze opties kunnen in de kopie werkorder gewijzigd worden zonder dat dit effect heeft op de originele werkorder.
Splitsen van werkorders


Bij het splitsen van werkorders deelt Plan-IT Werkplaats een werkorder in twee, waarbij de oorspronkelijke bewerkingstijd verdeeld wordt over de twee werkorders. Op deze manier kun je een gedeelte van een bestaande werkorder verplaatsen naar een andere datum, tijd, of monteur.


  1. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste werkorder.
  2. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Splitsen.
Er verschijnt nu een venster met een schuifbalk waarmee je kunt aangeven hoe je de werkorder wilt splitsen. Door het schuifje naar links of rechts te verplaatsen kun je in procenten aangeven hoe de werktijd van de werkorder verdeeld wordt over de twee nieuwe werkorders.
Nadat je een percentage hebt ingesteld klik je op de knop Splitsen. De werkorder opgedeeld met het gekozen percentage, afgerond in kwartieren.
De kopie werkorder (aangeduid met het gele bolletje in de rechter benedenhoek) kan nu worden verplaatst naar een andere datum, tijd, of monteur door deze te verslepen, te knippen en te plakken, of door de werkorder tijdelijk op het prikbord te zetten en naar de gewenste datum te navigeren.
Ga terug