Instellen maximaal aantal wachters op hetzelfde tijdstip in de online module


Sinds Plan-IT versie 5.171.7825 (januari 2017) is het mogelijk om het maximaal aantal wachters dat online een afspraak kan maken te beperken. Dit zit volledig gekoppeld tussen Plan-IT Werkplaats en Plan-IT Online.


Deze optie werkt met de Op Tijd module en de Op Datum module. Het enige verschil is dat in de Plan-IT Online op Tijd module ook rekening gehouden wordt met de wacht afspraken die in Plan-IT Werkplaats staan gepland, en in de Plan-IT Online op Datum module alleen met de online afspraken. In de Op Datum module is het namelijk niet mogelijk om een bezetting van de wachters uit Plan-IT Werkplaats bij te houden.
Maximaal aantal wachters instellen


Vanuit Plan-IT Werkplaats hoeft u niets te doen. Als de wachter optie in een werkorder in Plan-IT Werkplaats wordt aangezet, dan wordt deze informatie automatisch ook naar de online module doorgegeven. De online module houdt rekening met het ingestelde maximaal aantal wachters op een tijdstip en past de beschikbare tijden aan.


In de Online module zet u in de beheer omgeving deze optie aan. Dit doet u in het tabblad Instellingen:
U kunt hier ook instellen hoeveel wachters u op hetzelfde tijdstip wilt laten wachten. Dit is een globale instelling. Als u hier 2 ingeeft wil dit zeggen dat er nooit meer dan 2 wachters op hetzelfde tijdstip mogen worden ingepland.


Als u meer flexibiliteit hierin wilt hebben is er nog de mogelijkheid om zelf aan te geven hoeveel wachters er op een bepaalde tijd mogen wachten. Dit doet u in het tabblad Wachttijden:
Hier kunt u ingeven dat u bijvoorbeeld 3 wachters om 8:00 uur wilt, en 2 om 10:15 uur en om 13:00 uur. Andere tijdstippen zijn niet beschikbaar voor wachters. Hier kunt u helemaal zelf invulling geven aan uw wensen.
Ook kunt u met de vinkjes rechts van de ingestelde tijd aangeven voor welke dagen die specifieke wachttijd gehanteerd moet worden.


Het is hier wel belangrijk te weten dat het tijdstip wat u ingeeft ook daadwerkelijk in de online module bestaat. Kijk dus even in uw online module welke tijdstippen u gebruikt (door zelf een een afspraak in te plannen). Dit zijn de tijdstippen waaruit u kunt kiezen om in te stellen als wachttijd.


Als laatste stap moet u bij een werkzaamheid (checkbox) aangeven dat deze werkzaamheid als wachter gerekend moet worden. Zodra de klant dan een werkzaamheid heeft gekozen waarbij de wachter optie is aangevinkt, zal Plan-IT Online alleen de ingestelde wachttijden tonen, in plaats van de normale tijden.


Ga terug