Hoe werkt de Bandenmanager?


Volg onderstaande stappen om de bandenmanager aan te zetten.


Let op: u heeft in Plan-IT master rechten nodig om de beheer module te kunnen openen.


  1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Beheer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de groene PLAN-IT balk en selecteer de optie Systeeminstellingen.
  4. Het Systeem venster verschijnt. Vink de optie Bandenmanager aan.
In de bandenmanager heeft u verder nog verschillende opties:


Zo kunt u ingeven in welke maanden het zomer- en winterseizoen zijn. Het zomerseizoen geeft een melding wanneer u zomerbanden in opslag heeft, en de klant heeft nog de winterbanden onder de auto zitten. U geeft hier de maand in wanneer u deze melding wilt krijgen. Hetzelfde geldt voor de winterperiode.


Vervolgens kunt u aangeven of u de profielcondities wilt bijhouden. Het is aan te raden om deze optie aan te vinken. Dit kan u ondersteunen de klant op de hoogte te houden van zijn profiel en eventueel nieuwe banden te monteren. Het veilige profiel zorgt er voor dat het profiel in het groen komt als deze boven het aantal millimeters zit wat aangegeven is bij veilig profiel. Het profiel wordt rood als deze onder het aangegeven aantal millimeters komt wat aangegeven staat bij onveilig profiel. Alles tussen deze instellingen wordt geel. U kunt zo snel zien of de klant toe is aan een nieuwe band.


U kunt ook een optie aanvinken om het merk banden bij te houden. Dit kan u helpen om de juiste banden sneller terug te vinden in de opslag. Het is dan ook aan te raden deze optie aan te zetten. U bent niet verplicht om het merk banden in te geven, maar u krijgt zo wel de optie om dit te doen.
Hoe werkt het in de praktijk


Wanneer u in een nieuwe werkorder het Kenteken van de klant invoert kijkt Plan-IT naar de begindatum van de werkorder. Vervolgens kijkt Plan-IT of de bandenmanager aanstaat en of de begindatum binnen een zomer- of winterwissel periode valt. Als dit het geval is kijkt Plan-IT bij een zomerwissel of er nog zomerbanden op voorraad liggen. Als dit het geval is verschijnt er een pop-up melding met de vraag of er een wissel ingepland moet worden. Wanneer u op de knop Ja klikt dan zal Plan-IT een vinkje bij de optie Banden wisselen plaatsen.
Via de knop Banden in opslag opent u het venster Opgeslagen banden bekijken waarin u de gegevens van de opgeslagen banden kunt bekijken. U kunt hier ook direct de status van het profiel van de banden zien en eventueel de klant informeren dat het tijd is voor nieuwe banden.
Wanneer u een werkorder waarbij de optie Banden wisselen is aangevinkt op de status Klaar zet, zal het systeem in een pop-up melding vragen of de bandenwissel ook daadwerkelijk is uitgevoerd.
Als dit het geval is klikt u op de knop Ja. Het venster Opgeslagen banden bekijken wordt weer geopend, en u kunt de bandenwissel doorvoeren. U vult vervolgens de profieldiepte in en drukt op de knop OK. De banden zijn dan weer opgeslagen en blijven in het systeem tot de volgende wisselperiode.
E-mail naar magazijn


Plan-IT heeft nog een extra optie waar het systeem een e-mail naar het magazijn kan sturen met daarin de gegevens over de banden en de afspraak. Volg onderstaande stappen om dit aan te zetten:


  1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga in de bovenste rij tabbladen naar Koppelingen.
  4. Ga vervolgens in de tweede rij tabbladen naar Mail.
  5. Vul eerst bovenaan dit venster de Mailserver gegevens in. Vraag uw systeembeheerder om de juiste gegevens.
  6. Vul vervolgens bij Automatische e-mail naar magazijn bij bandenwissel het e-mail adres van het magazijn in.
Hiermee wordt er bij elke voltooide bandenwissel een e-mail naar het magazijn verstuurd ter informatie.


Desgewenst kunt u de optie Altijd vraag stellen of de e-mail moet worden verstuurd aanvinken om via een pop-up melding per werkorder aan te geven of er een mail moet worden verstuurd.


Ga terug