DealerBandenBeheer koppeling


Met de DealerBandenBeheer koppeling in Plan-IT Werkplaats geeft Plan-IT Werkplaats herinneringen wanneer er nog een bandenwissel moet plaatsvinden bij het maken van nieuwe werkorders.

Deze koppeling kan in Plan-IT Werkplaats ingesteld worden vanaf versie 6.171.1239.

Sinds het voorjaar van 2019 kan deze koppeling náást een eventuele koppeling tussen DMS en Dealer Banden Beheer worden gebruikt.DealerBandenBeheer account aan Plan-IT Werkplaats toevoegen


Als de DealerBandenBeheer account nog niet in Plan-IT Werkplaats is ingesteld, volg dan onderstaande stappen om dit te doen:


 1. Klik bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
 2. Selecteer vervolgens de optie Beheer.
 3. Klik in het beheervenster dat verschijnt met de rechtermuisknop op de groene Plan-IT balk.
 4. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Systeeminstellingen.
 5. Vink de optie Bandenmanager aan.
 6. Selecteer welke maanden aangehouden moeten worden voor de start en het eind van de zomer- en winterseizoenen voor het wisselen van banden.
 7. Klik ten slotte op de knop Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
 1. Klik vervolgens bovenaan in de menubalk op de optie Systeem.
 2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
 3. Ga bovenaan in de bovenste rij tabbladen naar het tabblad Koppelingen.
 4. Ga vervolgens in de tweede rij naar het tabblad DealerBandenBeheer.
 5. Vink de optie Koppeling Dealer Banden Beheer aanzetten aan.
 6. Vul in de velden Dealer en Wachtwoord de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DealerBandenBeheer account in.

 7. (Let op: dit is niet uw eigen dealerportal-account, maar een speciaal Plan-IT Werkplaats account. Deze is kosteloos aan te vragen via info@directaccess.nl).


 8. Klik rechtsonder op de knop Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
De koppeling tussen Plan-IT Werkplaats en DealerBandenBeheer is nu correct geconfigureerd.DealerBandenBeheer koppeling gebruiken


Klik met de rechtermuisknop op een beschikbare ruimte op het planbord, en selecteer de optie Nieuwe Werkorder om een nieuwe werkorder te maken.

Op het moment dat een kenteken wordt ingevoerd zal DealerBandenBeheer op zoek gaan of er voor dat kenteken zomer- of winterbanden in opslag liggen.

Wanneer de datum van de afspraak binnen het ingestelde winterseizoen valt, en er zijn winterbanden in opslag, dan zal er in Plan-IT een melding verschijnen met de vraag of de banden gewisseld moeten worden.
 1. Wanneer u op de knop Ja klikt, wordt de optie Banden wisselen automatisch aangevinkt.
 2. Klik op de knop DBB rechts naast de bandenwissel optie om het DealerBandenBeheer venster te openen.
 1. Klik in het DealerBandenBeheer venster rechtsonder op de knop Afspraak om een nieuwe bandenwissel afspraak te maken.
 1. De Afspraakdatum wordt automatisch ingevuld, overgenomen uit de Plan-IT Werkplaats werkorder.
 2. De Leverdatum wordt standaard 1 dag voor de afspraakdatum gezet. Indien gewenst kan het aantal dagen gewijzigd worden.
 3. Controleer goed of de Wissellocatie correct is, om te voorkomen dat de opgeslagen banden op het verkeerde adres worden afgeleverd.
 4. Als er van de te monteren set banden vervangen moeten worden, dan kunt u daar alvast op het Prullenbak-icoontje op de bandregel klikken. Indien er Vrije Voorraad van een leasemaatschappij moet worden gebruikt, dan kunt u daar vervolgens automatisch uit kiezen en gebruikte banden laten bezorgen.
 5. Klik rechtsonder op de knop Opslaan en naar DMS om de afspraak vast te leggen.
 1. Daarna komt er een melding met de vraag of het venster gesloten kan worden. Klik op de knop Ja.
 2. Klik vervolgens op de knop Sluiten om het DealerBandenBeheer venster te sluiten en terug te gaan naar de Plan-IT Werkplaats werkorder.

De werkorder kan nu worden opgeslagen in Plan-IT Werkplaats.


Waarom moet de gewenste afleverdatum van de bandenset uit opslag in het DBB venster (miniportal) worden ingevoerd en niet in Plan-IT Werkplaats?

Dit is omdat bij aan DBB gekoppelde bandenhotels in DBB staat ingesteld hoeveel dagen van te voren en vóór welk tijdstip de banden afgeroepen kunnen worden. Indien er wordt geprobeerd om eerder banden af te roepen, zal DBB een foutmelding geven. Als dit in Plan-IT Werkplaats mogelijk zou worden gemaakt, dan ontstaan er meteen problemen zodra er in DBB iets wordt aangepast. Daarom is ervoor gekozen de leverdatum rechtstreeks in DBB in te voeren. De afspraakdatum wordt uiteraard in Plan-IT Werkplaats ingevoerd.Afspraak verplaatsen


Wanneer een werkorder (waarin de bandenwissel optie is aangevinkt) wordt verplaatst naar een andere datum, geeft Plan-IT Werkplaats een melding dat de wijziging ook in DealerBandenBeheer doorgevoerd moet worden.
 1. Klik op de knop Ja om het DealerBandenBeheer venster te openen.
 2. Klik in het DealerBandenBeheer venster dat verschijnt op de knop Banden Beheer om de geplande afspraak te openen.
 1. De afspraakdatum en leverdatum zijn al automatisch gewijzigd door middel van de nieuwe datum uit de werkorder in Plan-IT Werkplaats. Klik op de knop Opslaan en naar DMS om de nieuwe datum te bevestigen.

Als u de afspraak naar voren verplaatst, dan kan het zijn dat DBB een foutmelding genereert omdat het niet meer mogelijk is de leverdatum aan te passen (en daarmee ook niet de DBB-wisseldatum).
Waarom moet bij het verplaatsen van een bandenwisselafspraak, ook nog het DBB venster (miniportal) worden geopend om de afspraak daar ook te verplaatsen?

Dit is omdat voor DBB gekoppelde bandenhotels in DBB staat ingesteld hoeveel dagen van tevoren en vóór welk tijdstip er banden afgeroepen kunnen worden. Als een wisselafspraakdatum naar voren wordt gehaald, dan kan dat betekenen dat de banden niet tijdig aangeleverd kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat de gewenste leverdatum dan al verstreken is, omdat uw opslag het transport al heeft ingepland voor de oorspronkelijke datum of omdat de (in dat geval automatisch) aangepaste leverdatum op een zon- of feestdag valt. DBB zal daarop een melding geven. Om deze reden wordt een wijziging van de plandatum in Plan-IT Werkplaats niet automatisch in DBB doorgevoerd en heeft u de mogelijkheid om het DBB venster te openen.Bekijk onderstaande video voor een demonstratie.

Ga terug