CRM API configureren


Wanneer de online werkplaatsplanner is gekoppeld aan Plan-IT Werkplaats, geeft Plan-IT Werkplaats door aan de online module of een bepaald tijdstip wel of niet beschikbaar is.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de CRM API, geeft Plan-IT Werkplaats ook informatie over de geplande werkorders door aan de online module.

Daarmee kunnen externe programma's bijvoorbeeld namens uw bedrijf e-mails sturen naar klanten, of de statussen van geplande werkorders uitlezen.


Om gebruik te kunnen maken van de CRM API functionaliteit is het vereist om deze extra dienst bij de online module te hebben.
Instellen van de CRM API


Volg onderstaande stappen om de CRM API in te schakelen:


  1. Klik in Plan-IT Werkplaats bovenaan in de menubalk op de optie Systeem en selecteer de optie Systeem instellingen.
  2. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad Koppelingen.
  3. Ga in de tweede rij tabbladen naar Online module.
  4. Als de online module nog niet is ingevuld, kijk dan op deze pagina hoe de online module moet worden geconfigureerd.
  5. Vink vervolgens de optie Gebruik maken van de CRM API aan, om informatie door te sturen zodat externe programma's namens uw bedrijf afspraakbevestigingen naar klanten kunnen sturen..
  6. Indien gewenst, vink ook de optie Werkplaats planning doorgeven aan CRM API aan, om ook de monteurplanning en de statussen van geplande werkorders door te sturen.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
  8. Erg belangrijk om niet te vergeten is om nu opnieuw naar de online module instellingen te gaan, en aan de rechterkant op de knop Initialize CRM API te klikken om de CRM gegevens door te sturen naar de online module.

Ga terug