De cleanup functie gebruiken om oude gegevens uit Plan-IT te verwijderen


Als er teveel oude data in Plan-IT staat, kan dit invloed hebben op de prestaties van Plan-IT. Door met de cleanup optie eens in de zoveel tijd oude werkorders, kalenders, vrije dagen, reserveringen etc. te verwijderen kan Plan-IT sneller gaan werken. Volg onderstaande stappen om de cleanup uit te voeren:


  1. Klik bovenaan in de menubalk van Plan-IT bovenaan op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga naar het tabblad Systeem.
  4. Klik rechtsboven in het venster waar u nu bent u op de knop Cleanup.




Het Data opschonen venster verschijnt. Het bovenste gedeelte is om oude data te verwijderen.




  1. Klik op de knop om een gewenste datum te selecteren. Wij adviseren een datum van 6 maanden geleden.
  2. Klik op de knop Cleanup.

Het systeem begint met het verwijderen van alle data van door de geselecteerde datum. Dit kan even duren, vooral als het de eerste keer is dat u de cleanup uitvoert. Wacht tot het kleine venster verdwijnt, daarmee is het cleanup proces voltooid.





Ga terug