Bewerkingen exporteren en importeren


Wanneer u in Plan-IT een nieuwe vestiging aanmaakt, kan het veel tijd kosten om alle bewerkingen toe te voegen. Wanneer u de nieuwe vestiging met dezelfde bewerkingen wilt inrichten als een bestaande vestiging bespaart u veel tijd door de bewerkingen van de bestaande vestiging te kopiëren naar de nieuwe vestiging. Dit is mogelijk via exporteren-importeren.


  1. Selecteer onderaan in Plan-IT de vestiging waar u de bewerkingen van wilt kopiëren.
  1. Klik vervolgens bovenaan in de menubalk op de optie Bestand.
  2. Selecteer de optie Bewerking.
  3. Druk op de toetscombinatie Ctrl + E (export). Er verschijnt een informatie venster met de melding dat de bewerkingen zijn geëxporteerd:
De bewerkingen worden opgeslagen in een bestand met de naam bewerkingen.csv.


  1. Selecteer nu onderaan in Plan-IT de vestiging waar u de geëxporteerde bewerkingen naartoe wilt kopiëren.
  2. Klik in de menubalk weer op de optie Bestand en selecteer de optie Bewerking.
  3. Druk op de toetscombinatie Ctrl + I (import).

Er verschijnt weer een venster dat de bewerkingen die in het bestand bewerkingen.csv zijn opgeslagen worden geïmporteerd. Het kan zijn dat u het venster alleen even ziet knipperen, als het enkele bewerkingen zijn (minder dan 50) gaat het importeren namelijk erg snel.
Hierna zijn de bewerkingen geïmporteerd en kunt u ze selecteren in werkorders.


Let op met bewerkingen importeren in bestaande vestigingen. Wanneer u bewerkingen importeert met dezelfde naam als bestaande bewerkingen, overschrijft Plan-IT deze. De kleur en bewerkingstijd worden daarbij ook overschreven met wat er in het bestand bewerkingen.csv staat!Ga terug