Automatisch inloggen als Windows gebruiker


Vanaf Plan-IT Werkplaats versie 6.171.1822 is het mogelijk om een Plan-IT Werkplaats gebruiker automatisch in te laten loggen, als de Plan-IT gebruikersnaam hetzelfde is als de Windows gebruikersnaam.




Instellen


Volg de onderstaande stappen om hiervan gebruik te maken.


  1. Log in Plan-IT Werkplaats in met een gebruikersnaam die master rechten heeft.
  2. Klik bovenaan in de menubalk op Systeem en selecteer Beheer.




  1. Klik met de rechtermuisknop op de groene Plan-IT balk bovenaan in het beheer venster, en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Toevoegen Gebruiker.



  • Vul als Login de Windows gebruikersnaam in die je in Plan-IT Werkplaats automatisch wilt laten inloggen.
  • Vul voor deze gebruiker een wachtwoord in.
  • Vink de optie Automatisch inloggen als Windows gebruiker voorkomt in Plan-IT aan.
  • Klik ten slotte op de knop Opslaan op de instellingen toe te passen.



Om dit voor een bestaande Plan-IT gebruiker in te stellen, klik je rechtsonder in het beheervenster op de knop Gebruiker.
Klik vervolgens op een gebruikernaam om deze te selecteren, en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de gebruiker, en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Gebruiker bewerken.

  • Vul als Login de Windows gebruikersnaam in die je in Plan-IT Werkplaats automatisch wilt laten inloggen.
  • Vul voor deze gebruiker een wachtwoord in.
  • Vink de optie Automatisch inloggen als Windows gebruiker voorkomt in Plan-IT aan.
  • Klik ten slotte op de knop Opslaan op de instellingen toe te passen.

  • Wanneer je nu met een Windows gebruikersnaam in WIndows bent aangemeld die hetzelfde is als de Plan-IT gebruikersnaam waarbij de optie Automatisch inloggen als Windows gebruiker voorkomt in Plan-IT is aangevinkt, zal Plan-IT Werkplaats niet bij het starten het login venster tonen, maar onmiddelijk als die gebruiker in Plan-IT Werkplaats inloggen.


    In sommige gevallen is het soms toch nodig om toch met een andere Plan-IT gebruikersnaam in te loggen. Volg daarvoor dan onderstaande stappen om het automatisch inloggen te deactiveren:


    1. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Plan-IT Werkplaats, en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Eigenschappen.
    2. Zet in het veld Doel helemaal aan het einde het cijfer 1.
    3. Klik vervolgens op de knop Opslaan om de wijziging toe te passen.


    Hierdoor wordt het automatisch inloggen uitgeschakeld en wordt het inlogvenster weer getoond.

    Ga terug