Automatisch inloggen


Als u niet elke keer bij het starten uw gebruikersnaam en wachtwoord wilt moeten intypen, kunt u deze ook opslaan in de snelkoppeling van Plan-IT.


Klik daarvoor met de rechtermuisknop op het Plan-IT icoontje en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie Eigenschappen.
Klik vervolgens in het venster wat verschijnt bovenaan op het tabblad Snelkoppeling.


Om automatisch in Plan-IT in te loggen, typt u uw gebruikersnaam en wachtwoord in het veld Doel, achter de tekst die daar al reeds is ingevuld. Typ eerst een spatie en daarna uw gebruikersnaam in hoofdletters. Wanneer uw gebruikersnaam bestaat uit meerdere woorden, plaats het dan tussen "aanhalingstekens". Typ weer een spatie en daarna uw wachtwoord in hoofdletters.


Klik op de knop OK en de gegevens worden opgeslagen.
Als u nu Plan-IT opstart door te dubbelklikken op het Plan-IT icoontje, start Plan-IT op zonder om een gebruikersnaam en wachtwoord te vragen.


Let op: andere gebruikers kunnen nu ook met uw gegevens inloggen door op deze snelkoppeling te dubbelklikken, of zelfs uw wachtwoord opzoeken door naar de eigenschappen van het icoontje te gaan.


U kunt het automatisch inloggen weer uitschakelen door de gebruikersnaam en wachtwoord weer te verwijderen uit het veld Doel.
Ga terug