Beschrijving Autoline_Werkorders parameters


De Autoline_Werkorders.exe wordt gebruikt om werkorders uit Autoline te halen en klaar te zetten voor Plan-IT.


Er zijn echter verschillende manieren, soorten, mogelijkheden om deze werkorders op te halen. Door gebruik te maken van parameters kan aangegeven worden hoe de Autoline_Werkorders.exe de werkorders ophaalt.


Let op: dit programma moet uitgevoerd worden op de server waar de ODBC op draait.


Deze parameters worden hier beschreven:


Parameter 1: Deze parameter geeft aan of er een centraal of decentraal receptiebestand gebruikt wordt in Autoline. Dit zijn de mogelijkheden:


0 = Receptionisten worden per vestiging bijgehouden in Autoline
1 = Receptionisten worden centraal bijgehouden in Autoline


Parameter 2: Deze parameter geeft aan hoeveel logging je wilt zien als de service loopt. Deze logging kan gebruikt worden om te debuggen. Er zijn verschillende mogelijkheden:


1 = Minimale logging (alleen dat de service is gestart of onbedoeld gestopt)
2 = Maximale logging (hier geeft het systeem precies terug welke queries gebruikt worden en wat het antwoord is van Autoline)
3 = Deze logging laat zien of een werkorder al in een bepaald filiaal voorkomt
4 = Deze logging kijkt of de connectie met Autoline gemaakt wordt
5 = Deze logging kijkt of er een index probleem is waardoor de service vastloopt.


Parameter 3: Deze parameter geeft aan welke koppeling gebruikt moet worden. Er zijn verschillende mogelijkheden


-1 = Dit is de standaard koppeling als de 'laatbak' van autoline aanstaat en de tijdnotatie 9.00
0 = Dit is de standaard koppeling als de 'laatbak' van autoline aanstaat en de tijdnotatie 9,00
1 = Dit is de Stern koppeling
2 = Dit is de ASV koppeling
3 = Dit is de Amega koppeling
4 = Dit is de Wensink koppeling
5 = Dit is de BMW koppeling
6 = Dit is de standaard koppeling als de 'laatbak' van autoline uit staat.
7 = Dit is de standaard koppeling als de 'laatbak' van autoline uit staat, met toevoeging dat hier wat extra eigenaar en berijder informatie wordt opgehaald.


Bij koppeling 7 moet de werkorder in Autoline aan de volgende voorwaarden voldoen:


  1. De werkorder in Autoline moet een receptionist gekoppeld hebben
  2. De werkorder in Autoline moet een klantdatum gevuld hebben en deze datum mag niet in het verleden liggen
  3. De werkorder in Autoline mag nog niet gefactureerd zijn
  4. De werkorder in Autoline moet een kenteken hebben. (in ieder geval iets, mag ook de laatste 6 tekens van het VIN nummer zijn, of een vast CONTANT als kenteken bij een contant klant, als er maar iets staat)


8 = Dit is de standaard koppeling als de 'laatbak' van autoline uit staat, alleen hoeft hier niet meer de klant datum en tijd gevuld te zijn in Autoline. (zie parameter 7 optie 2) Deze optie is actief sinds versie 5.171.8713

9 = Dit is dezelfde koppeling als koppeling 7, alleen dan met een andere datum notatie. Deze optie is actief sinds versie 5.171.8900

11 = Dit is dezelfde koppeling als koppeling 7, alleen wordt het veld BEMAIL niet meer overgehaald. Deze koppeling gebruiken als er foutmeldingen in de logging komen op BEMAIL.


Parameter 4: Deze parameter geeft aan hoe lang de service moet wachten tot de volgende run wordt gedaan. Als hier niets wordt meegegeven dan komt hij standaard op 0 te staan en wacht het programma 6 seconden. Hier kan dus elke waarden worden ingegeven. De waarde zijn seconden.


Parameter 5: Deze parameter moet op 1 gezet worden als er gebruik gemaakt wordt van meerdere ODBC gebruikers om te koppelen met Autoline. Als een dealer veel vestigingen heeft is het aan te raden om meerdere ODBC gebruikers te gebruiken om te koppelen.


Parameter 6: Als er inderdaad meerdere ODBC gebruikers gebruikt worden om te koppelen met Autoline moet hier ingesteld worden hoeveel filialen deze koppeling moet afhandelen. (b.v. 4 filialen dan is de parameter 4)


Parameter 7: Als er meerdere ODBC gebruikers gebruikt worden om te koppelen met Autoline moet hier worden ingesteld de hoeveelste ODBC deze service gaat afhandelen. Dus stel dat dit de tweede ODBC is. Dan komt hier een 2 te staan. Dat wil zeggen dat deze service (rekening houden met parameter 6) filiaal 5 t/m 8 doorloopt.


De meest voorkomende instelling is: Autoline_Werkorders.exe 1 1 7
Ga terug