Autoline werkorder nummers al in gebruik door bestaande werkorders


Autoline hanteert een beperkt aantal werkordernummers. Wanneer Autoline alle werkordernummers heeft gebruikt, begint Autoline weer van voor af aan met de werkordernummers.


Omdat werkordernummers in Plan-IT uniek zijn krijgt u bij opnieuw gebruiken van werkordernummers het probleem dat de werkorder al in Plan-IT bestaat.


Om dit op te lossen kunt u een Cleanup uitvoeren in Plan-IT. U verwijdert dan alle werkorders wel die ouder zijn dan een te kiezen datum. Hierdoor voorkomt u problemen wanneer Autoline weer van voor af aan begint met gebruik van dezelfde werkordernummers.


Als uw systeembeheer elke 6 maanden een cleanup uitvoert zult u nooit met deze beperking van Autoline te maken krijgen.


Volg onderstaande stappen om de cleanup uit te voeren:


  1. Klik bovenaan in de menubalk van Plan-IT bovenaan op de optie Systeem.
  2. Selecteer de optie Systeem instellingen.
  3. Ga naar het tabblad Systeem.
  4. Klik rechtsboven in het venster waar u nu bent u op de knop Cleanup.




Het Data opschonen venster verschijnt. Het bovenste gedeelte is om oude werkorders te verwijderen.




  1. Klik op de knop om een gewenste datum te selecteren. Wij adviseren een datum van 6 maanden geleden.
  2. Klik op de knop Cleanup.

Het systeem begint met het verwijderen van alle werkorders van door de geselecteerde datum. Dit kan even duren, vooral als het de eerste keer is dat u de cleanup uitvoert. Wacht tot het kleine venster verdwijnt, daarmee is het cleanup proces voltooid.





Ga terug