FAQ


Koppeling CaRe-Mail aanzetten

04-08-2008

Door de koppeling met CaRe-Mail aan te zetten worden automatisch afspraakbevestigingen gestuurd vanuit Plan-IT bij het aanmaken van een nieuwe werkorder. Ook helpt Plan-IT met het verzamelen van e-mail adressen van de klanten en geeft deze door aan CaRe-Mail.

Daarnaast maakt de koppeling met CaRe-Mail het mogelijk de klant automatisch een SMS te sturen als de auto klaar is.

Hoe zet u deze koppeling aan?

Zorg er voor dat de koppeling met CaRe-Mail aanstaat in Plan-IT. Dit kunt u controleren door in Plan-IT via het menupunt Help en dan licentieinformatie te klikken. U krijgt dan een overzicht van uw Plan-IT licentie te zien. Bij modules moet u 'CareMail - Koppeling' hebben staan (zie afbeelding 1). Als dit niet zo is, dan kunt u contact opnemen met JDS bedrijfsautomatisering bv (0478-585457). Wij zullen dan de koppeling kostenloos aanzetten.

Als u de koppeling aan heeft staan dan moet u deze nog configureren. Dit doet u door in te loggen als Administrator in Plan-IT en vervolgens via het meupunt Systeem op Systeeminstellingen te klikken. Ga vervolgens naar het tabbald Koppelingen. U kunt hier uw CaRe-Mail loginnaam en wachtwoord ingeven (zie afbeelding 2). Dit moet u per vestiging doen. Als u niet uw loginnaam en wachtwoord weet dan kunt u het beste even contact opnemen met CaRe-Mail. Zij zullen aan hun kan de koppeling dan aanzetten en u uw inloggegevens doorgeven.

Als deze gegevens zijn ingevuld dan is de koppeling actief.

Hoe werkt de koppeling nu in de praktijk?

Als u een werkorder aan het aanmaken bent en u vult het e-mail adres in van de klant (vaak wordt deze al automatisch vanuit CaRe-Mail overgehaald) dan zal Plan-IT bij het opslaan van de werkorder, CaRe-Mail de opdracht geven een afspraakbevestiging te sturen. (zie afbeelding 3) Deze wordt dan automatisch via mail aan de klant verzonden. De mail zal op briefpapier volledige met opmaak worden verzonden.

3 dagen voor de afspraak wordt ook weer automatisch vanuit CaRe-Mail een afspraakherinnering gestuurd.

En als u bij de optie SMS als klaar een 06 nummer heeft ingegeven zal automatisch een SMS worden verstuurd naar de klant als de auto klaar wordt gemeld in Plan-IT. (zie afbeelding 4)

Dit alles zorgt er voor dat de klant goed op de hoogte wordt gehouden van alle afspraken terwijl dit u geen extra werk kost. Dit is dus een mooie mogelijkheid om de communicatie met uw klant te verbeteren.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch