FAQ


Koppeling Gids op nieuwe werkplek

17-08-2008

Deze stappen gelden alleen voor Windows versies ouder dan Windows 7. Windows 7 heeft in de Ultimate versie een nfs client standaard ingebouwd.

Als eerste zult u de InterDrive Client moeten installeren.

Deze driver maakt het mogelijk om met de Gids server te communiceren.

Deze driver staat op de Gids cd in de map NTFTP. Kies hier voor het NFSClient_tsetup gedeelte van de setup. En start de t_server.exe setup (zie afbeelding 1)

Klik vervolgens op Next en accepteer daarna de overeenkomst. Hierna kunt u weer op Next klikken. Ook het volgende scherm is gewoon weer next klikken. Uiteindelijk krijgt u de opmerking om de p.c. opnieuw op te starten. Dit moet u doen.

Nadat de computer opnieuw is opgestart moet u de driver configureren. Dit doet u op de volgende manier.

Ga naar mijn Netwerkverbindingen en kies voor de optie Volledige Netwerk.

U ziet nu de optie InterDriveNT staan. (zie afbeelding 2) Dubbelklik hierop. De volgende optie is 'NFS Servers I Have Configured' Als u hier met de rechtermuis eigenschappen kiest krijgt u het volgende schermpje (zie afbeelding 3)

Vul bij 'New host to add' RSDB in en druk op de 'Add' knop.

Als dit gedaan is kunt u dit scherm sluiten. Als u vervolgens op 'NFS Servers I have Configured' dubbelklikt ziet u de RSDB server staan.

Klik hier vervolgens met de rechtermuisknop op en kies eigenschappen. Kies het tabblad 'Security'. Bij 'Username' vult u pdba in en bij 'Password' vult u ook pdba in (zie afbeelding 4) Klik op toepassen en de koppeling is klaar.

Als u nu op de RSDB server dubbelklikt ziet u de temp directory op de Gids server. Dat is de directory waar de koppeling mee gemaakt moet worden. U zou een schrijfverwijzing met deze temp directory kunnen maken.

Als dit allemaal gedaan is moet u de Werkstation setup van Plan-IT draaien. Klik hier voor een beschrijving hiervan.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch