FAQ


Update via internet uitvoeren

28-12-2015

In al onze Plan-IT producten zit een update procedure. Om deze te kunnen gebruiken zult u Administrator rechten moeten hebben in Plan-IT en op uw netwerk. (start het programma door met de rechtermuisknop op het Plan-IT icoontje te klikken en te kiezen voor de optie 'Run as Administrator')

Voordat u met de update kunt beginnen moeten alle gebruikers het Plan-IT programma afsluiten. Als u meerdere vestigingen heeft zal dit dus op alle vestigingen moeten gebeuren. Om de update te kunnen uitvoeren mag niemand in Plan-IT zitten.

Ook moet u zorgen dat u alle taken die met Plan-IT gekoppeld zitten stopt. (Denk hierbij aan de Autoline ODBC koppeling, Incadea statussen programma, Plan-IT Export programma, Plan-IT Welkom, Plan-IT Import programma of externe applicaties die via ODBC gekoppeld zitten aan Plan-IT)

Daarnaast raden wij aan voor de update van Plan-IT een backup te maken van uw Plan-IT programma. Dit doet u door een kopie van de Plan-IT Directory op de server te maken. Hiermee kunt u direct controleren of er nog iemand in Plan-IT zit want u kunt alleen een kopie maken als er niemand meer inzit. (U kunt dan altijd snel terug naar de vorige versie mocht er ergens iets fout gaan)

Als dit allemaal gedaan is, moet u op 1 werkplek Plan-IT opstarten. U moet vervolgens inloggen als Administrator. Vervolgens gaat u via Systeem naar 'Controleren op nieuwe versie' (afbeelding 1)

Plan-IT zal dan afsluiten en een update programma zal opstarten. Druk vervolgens op 'Start' (afbeelding 2) en de update wordt gestart. Als er een nieuwe versie klaar staat zal het programma dit aangeven. (afbeelding 3) Klik vervolgens op 'Ja' en de update zal worden binnengehaald (afbeelding 4)

Als de update is binnengehaald zult u Plan-IT opnieuw moeten opstarten. (met 'Run as Administrator') Plan-IT zal nu de database update uitvoeren. Dit kan even duren. (de snelheid waarmee de update wordt uitgevoerd is afhankelijk van de snelheid van uw netwerk en het aantal vestigingen) Sluit dit niet af (ook als u denk dat Plan-IT niets aan het doen is, het kan een tijdje duren voordat Plan-IT klaar is met de database update)

Als u met terminal server werkt zorg ervoor dat u op elke terminal server Plan-IT nu een keer met 'run as administrator' opstart.

Als de update klaar kan iedereen weer in Plan-IT

Op deze website kunt u bij HOME zien wat de laatste actuele versie van Plan-IT is.

Als het programma aangeeft dat er geen nieuwe versie beschikbaar is en de website geeft aan van wel, dan zou het kunnen dat u de cache van uw internet explorer moet leegmaken. (browsergeschiedenis leegmaken)

Als u nog op een oude versie van Plan-IT draait (v4.100.xxx) dan moet u even contact met ons opnemen (info@plan-it.nl) zodat we u op de laatste versie kunnen zetten.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch