FAQ


Aanzetten koppeling Darts

18-08-2008

Om de Darts koppeling aan te zetten zult u de volgende handelingen moet ondernemen:

  • Zorg dat in uw licentie de Module Darts aanstaat
  • Zorg dat Darts de koppeling met Plan-IT heeft aanstaan
  • Zorg dat in Plan-IT de koppeling staat ingesteld.

Zorg dat in uw licentie de Module Darts aanstaat.

Als u in Plan-IT via het menu 'Help' naar menupunt 'Licentieinformatie' gaat, krijgt u een overzicht van uw licentiegegevens. Hierin staat ook of de koppeling met Darts aanstaat (afbeelding 1)

Als de koppeling niet aanstaat, moet u even contact opnemen met JDS bedrijfsautomatisering bv, 0478-585457. Wij zullen gratis de koppeling voor u aanzetten. Plan-IT berekend geen extra kosten voor deze koppeling.

Zorg dat Darts de koppeling met Plan-IT heeft aanstaan.

Het beste kunt u hierover even contact opnemen met Darts.

Zorg dat in Plan-IT de koppeling staat ingesteld.

Als u de juiste licentie heeft opgehaald en Darts heeft de koppeling aanstaan dan kunt u ook in Plan-IT de koppeling instellen.

Hiervoor moet u in Plan-IT inloggen op de vestiging die met de koppeling wil gaan werken. Log vervolgens in als Administrator en ga via het menupunt Systeem naar Systeeminstellingen. Ga vervolgens naar het tabblad koppelingen (zie afbeelding 2)

Kies bij 'Koppeling met', Darts.

Zet vervolgens het vinkje aan bij 'Importpad per p.c. kunnen opgeven'

Achter dit vinkje moet u het pad selecteren waar Darts de koppelingsbestandjes neerzet (Als u deze niet weet kun u het beste even contact opnemen met Darts) Door op de puntjes achter het veld te klikken komt u in de verkenner waardoor u makkelijker kunt zoeken.

Als laatste moet u een 'Importbewerking' kiezen. Ook hier kunt u klikken op de puntjes achter het veld. U krijgt dan een lijst met alle ingestelde bewerkingen in Plan-IT. Kies hier de meest voorkomende bewerking. (De import zal standaard met deze bewerking koppeling in de werkorder. Deze kun u daarna in de werkorder zelf omzetten naar de door u gewenste bewerking)

Als dit allemaal gedaan is kun u op opslaan klikken.

Start vervolgens Plan-IT een keer opnieuw op. Log in, en kies vervolgens een nieuwe werkorder. U zult nu linksonder een nieuwe knop 'Import' zien staan (afbeelding 3). Als u hierop klikt krijgt u eenmalig een schermpje waar u uw Darts gebruikersnaam op kunt geven. (Als u hier uw naam invuld krijgt u alleen de werkorders te zien die onder uw naam in Darts zijn aangemaakt. Als u hier niets ingeeft en gewoon op Enter drukt, krijgt u alle werkorders te zien die klaarstaan)

Als u vervolgens een werkorder uit de lijst kiest en op import klikt wordt de hele werkorder vanuit Darts overgenomen in Plan-IT (afbeelding 4).

Dit zal u veel dubbel werk besparen.

Normaal zal de koppeling als volgt werken:

Maar de werkorder aan in Darts. Exporteer de werkorder vervolgens vanuit Darts. Ga daarna naar Plan-IT en importeer de werkorder op de dag waar u de werkorder wilt hebben.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch