FAQ


Kalender vullen

04-11-2016

Om bij de kalender te komen moet u in Plan-IT inloggen als Administrator.

U heeft vervolgens onder het menupunt Bestand de optie Kalender.

Hier ziet u van een bepaalde werknemer de werktijden. (afbeelding 1) Links onderaan kunt u een andere werknemer kiezen (afbeelding 4) uit een selectielijst. Rechts onderaan ziet u de maanden en jaren. Hier kunt u doorheen bladeren om bij de maanden uit te komen waar de kalender niet is gevuld.

Om de kalender te vullen kunt u een gevulde week pakken, vervolgens met de rechtermuisknop op het weeknummer klikken. (helemaal links op de kalender) U krijgt nu een menu. (afbeelding 2) Kies hier voor de optie kopieren. Blader vervolgens naar de eerstvolgende maand waar de kalender niet is gevuld. Klik met de rechtermuisknop op het weeknummer en kies voor de optie Plakken speciaal. De gekozen week wordt nu gekopieerd naar alle opvolgende weken tot het einde van het jaar. Op deze manier kunt u snel de kalender vullen.

Kies vervolgens een andere werknemer en kies weer voor Plakken speciaal. Dit doet u voor alle werknemers.

U heeft naast het kopieren van een week ook nog de mogelijkheid een jaar te kopieren. Dit doet u door linksboven op het jaartal met de rechtermuisknop te klikken en de optie kopieren te kiezen. Kies vervolgens een andere werknemer en klik weer linksboven op het jaartal en kies de optie plakken.

Dezelfde mogelijkheid bestaat bij een enkele dag. Klik met de rechtermuisknop op een dag en kies kopieren. Vervolgens klikt u op een andere dag en kiest plakken.

Zo kunt u dagen toevoegen, verwijderen en bewerken.

U kunt hier een voorbeeld filmpje bekijken

Deze optie staat ook beschreven in de Help van Plan-IT. De help zit onder de F1 knop. Mocht u problemen hebben met het opstarten van Help dan kunt u hier kijken.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch