FAQ


Rentwise mail koppeling
28-04-2011

Het is in de laatste versie van Plan-IT mogelijk een reservering in Rentwise aan te vragen. Er wordt dan in Plan-IT een e-mail gestuurd naar een mailadres volgens een bepaalde opmaak.

Rentwise leest deze mails in en maakt een voorlopige reservering.

Het voordeel hiervan is dat het nu mogelijk is een reservering te doen bij een Rentwise gebruikers buiten uw eigen bedrijf. Hierdoor kunnen er met een groep dealers afspraken gemaakt worden over het vervangend vervoer.

Om dit in te stellen zult u in de systeeminstellingen (zie afbeelding 2) uw mailserver moeten ingeven. Hier vandaan wordt de e-mail verstuurd. Vervolgens moet u een e-mail adres ingeven waar alle wijzigingen en annuleringen heen gaan. En u geeft het e-mail adres in waar de rentwise reservering heen moet. (informeer bij Rentwise wat dit e-mail adres is)

Vervolgens kun je in Plan-IT verhuurtype ingeven bij het vervangend vervoer. Deze wordt gebruikt om in Rentwise aan te geven welk type vervoer gereserveerd moet worden. (zie afbeelding 3) Deze worden niet zichtbaar in Plan-IT. Deze worden slechts gebruikt om aan te geven welk type auto als reservering gedaan moet worden.

Als dit is ingesteld kunt u in de werkorder van Plan-IT het vinkje vervangend vervoer aanzetten. Als u vervolgens geen auto kiest verstuurd Plan-IT de e-mail naar de Rentwise mailserver. Als u een Plan-IT vervangend vervoer kiest zal er geen e-mail worden verstuurd.

Mocht u meer informatie hierover willen hebben kunt u altijd contact opnemen met uw distributeur.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch