FAQ


Hoe werkt de Bandenmanager?

26-09-2011

Met versie 4.100.3324 van Plan-IT komt ook de volledig nieuwe Bandenmanager module.

Hoe zet u de bandenmanager aan?

Deze module is aan te zetten vanuit de Beheer module (master rechten noodzakelijk)

Als u met de rechtermuisknop op de Plan-IT balk klikt (de groene balk) en u kiest de systeeminstellingen dan ziet u de optie om de Bandenmanager aan te zetten. (afbeelding 1)

Als u de bandenmanager aanzet heeft u verder nog verschillende opties:

Zo kunt u ingeven wanneer het zomerseizoen en het winterseizoen is.

Het zomerseizoen geeft een melding wanneer u zomerbanden in opslag heeft en de klant heeft nog de winterbanden onder de auto zitten. U geeft hier de maand in wanneer u deze melding wilt krijgen.

Hetzelfde geldt voor de winterperiode.

 

Vervolgens kunt u aangeven of u de profielcondities wilt bijhouden. Het is aan te raden om deze optie aan te zetten. Dit kan u ondersteunen de klant op de hoogte te houden van zijn profiel en eventueel nieuwe banden te monteren.

Het veilige profiel zorgt er voor dat het profiel in het groen komt als deze boven het aantal millimeters zit wat aangegeven is bij veilig profiel.

Het profiel wordt rood als deze onder het aangegeven aantal millimeters komt wat aangegeven staat bij onveilig profiel.

Alles tussen deze instellingen wordt geel. U kunt zo snel zien of de klant toe is aan een nieuwe band.

 

Als laatste optie kunt u aangeven dat u het merk banden wilt bijhouden. Dit kan helpen de juiste banden terug te vinden in de opslag. Het is dan ook aan te raden deze optie aan te zetten. U bent verder niet verplicht het merk banden in te geven, maar u krijgt zo wel de optie dit te doen.

 

Hoe werkt het?

Bij het invoeren van het kenteken kijkt Plan-IT naar de begindatum van de afspraak. Vervolgens kijkt Plan-IT of de Bandenmanager aanstaat en of de begindatum binnen een zomer- of winterwissel periode valt. Als dit het geval is kijkt Plan-IT bij een zomerwissel of er nog zomerbanden op voorraad liggen. Is dit het geval dan komt Plan-IT met de vraag of er een wissel ingepland moet worden. Als u hierop Ja antwoord dan zal Plan-IT een vinkje bij bandenwissel aanzetten. (afbeelding 2)

U kunt nu via de knop Banden in opslag kijken naar de banden die in opslag liggen. U kunt hier ook direct de status van het profiel van de banden zien en eventueel de klant informeren dat het tijd is voor nieuwe banden. (afbeelding 3)

Als de werkorder de status klaar krijgt en er is een bandenwissel ingepland, zal het systeem met de vraag komen of de bandenwissel ook daadwerkelijk is uitgevoerd. (afbeelding 4)

Als dit het geval is dan komt het bandenscherm weer naar voren en kunt u een wissel doorvoeren. U vult vervolgens de profieldiepte in en drukt op ok. De banden zijn dan weer opgeslagen en blijven in het systeem tot de volgende wisselperiode.

 

E-mail naar magazijn.

Plan-IT heeft nog een extra optie waar het systeem een mail naar het magazijn kan sturen met daarin de gegevens over de banden en de afspraak. Deze optie kan worden aangezet in de systeeminstelling bij het tabblad koppelingen. U moet een e-mail adres ingeven en een mailserver en de rest gaat automatisch. Vraag uw systeembeheer om u hiermee te helpen.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch