FAQ


Rentwise koppeling aanzetten

28-06-2012

Om de Rentwise koppeling in Plan-IT aan te zetten zal een licentie update moeten plaatsvinden. Hiervoor moet u contact opnemen met uw distributeur. Deze zorgen ervoor dat de module aangezet wordt.

Als u de module aan heeft staan, zullen er nog wat instellingen in Plan-IT gedaan moeten worden om te zorgen dat de informatie naar Rentwise doorgestuurd gaat worden.

Als eerste stap zult u per Plan-IT filiaal moeten aangeven met welk filiaal deze overeenkomt in Rentwise.

U moet hiervoor met Master rechten inloggen in Plan-IT en via systeem naar het menupunt Beheer gaan.

U krijgt dan een overzicht van alle filialen en merken die er in Plan-IT beschikbaar zijn.

Klik met de rechtermuis knop op het filiaal dat u wilt gaan koppelen met Rentwise. U krijgt een menu en u kiest de optie Bewerken. (afbeelding 1)

U krijgt dan een scherm met daarin de gegevens van het filiaal. U krijgt ook een optie Rentwise Filiaal. Hier vult u het filiaal in waar deze vestiging bij Rentwise onder bekend is. (Als u niet weet wat uw Rentwise filiaal is, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Rentwise) Als u het juiste Rentwise filiaal heeft ingegeven klik u op opslaan. (afbeelding 2)

In Plan-IT is nu bekend welk Plan-IT Filiaal gekoppeld is met welk Rentwise filiaal.

De volgende stap is het instellen of u gebruik wilt maken van de Rentwise koppeling. U kunt dit per Plan-IT Filiaal instellen. Ga via systeem naar de menuoptie Systeem instellingen.

Ga vervolgens naar het Tabblad Koppelingen. Door een vinkje te zetten bij de optie 'Rentwise aanzetten' schakelt u de koppeling in. Als laatste moet u ingeven hoe de Rentwise database heet waarmee u werkt. (Ook hiervoor kunt u bij Rentwise terecht.)

Als alle gegevens ingevuld zijn klik u op opslaan en de koppeling werkt. (afbeelding 3)

U maakt vanaf dit moment niet meer gebruik van het vervangend vervoer uit Plan-IT maar zit meteen gekoppeld met het vervangend vervoer van Rentwise.

Als u in de werkorder dus een vervangend vervoer kiest en u klikt op de selectie van het vervangend vervoer gaat u niet naar het Plan-IT vervangend vervoer maar direct naar het Rentwise vervangend vervoer. (afbeelding 4)

Hou er rekening mee dat u op elk werkstation waar Plan-IT op staat, ook Rentwise moet hebben, anders werkt de koppeling niet.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch