FAQ


Vervangend vervoer mail
29-10-2012

Het is in Plan-IT mogelijk om vervangend vervoer te plannen. U koppelt een vervangend vervoer aan een werkorder en klaar is kees.

In veel gevallen hebben bedrijven echter een centrale vervangend vervoer afdeling die over de vestigingen heen de planning doet. (via bv Rentwise)

In dit soort situaties kan het handig zijn om gebruik te maken van de vervangend vervoer mail functionaliteit van Plan-IT.

Door deze functionaliteit aan te zetten kunt u bij het inplannen van een vervangend vervoer automatisch een mail laten genereren die naar uw vervangend vervoer afdeling toe gaat.

Hoe werkt dit?

U kunt in de systeeminstellingen deze koppeling aanzetten door een mailserver op te geven (uw eigen interne mailserver) en ook het e-mail adres in te geven waar de mail naartoe moet. Dit is per vestiging in te stellen. Als deze gegevens zijn ingegeven is de functionaliteit actief. (zie afbeelding 1)

In Plan-IT kiest u voortaan bij het vervangend vervoer niet meer de auto uit de Plan-IT lijst. U zet slechts het vinkje vervangend vervoer aan. (zie afbeelding 2) Bij het opslaan van de werkorder gaat er dan automatisch een mail naar de vervoer afdeling. (zie afbeelding 3)

Wij adviseren om b.v. uw fietsen wel gewoon in Plan-IT te blijven gebruiken. Fietsen kiest u dan vervolgens uit de Plan-IT lijst (er gaat dan geen vervangend vervoer mail naar de vervoer afdeling)

En als u geen keuze maakt gaat er wel een mail naar de vervangend vervoer afdeling.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch