FAQ


Inlezen medewerkers in Plan-IT04-09-2017

Het is mogelijk om werknemers te importeren in Plan-IT. Dit kan gebruikt worden als u b.v. begint met Plan-IT en veel vestigingen heeft en niet alle medewerkers met de hand wilt ingeven in Plan-IT.

U moet zorgen dat u een bestand heeft waar alle medewerkers inzitten. Dit bestand moet het volgende formaat hebben:

"WerknemerNr","Vestiging","Naam","Woonplaats","Functie","Percentage","Volgorde","MaxDoorgang","KleurCode","ExternNr"
"1000207","A-POINT VW AMSTERDAM","Peter Janssen","Amsterdam","Airco","85","6","10","5460904","PJA"
"1000477","A-POINT VW AMSTERDAM","Rogier Meijer","Amsterdam","Diagnose","85","7","10","7961021","RME"

Uitleg van de velden:

- WerknemerNr: is het nummer wat jullie voor de werknemer gebruiken. Mag ook het externe nummer van de monteur zijn, maakt ons eigenlijk niets uit. Hij moet wel bestaan in dit formaat, maar wij doen hier verder niets mee. Als het maar iets unieks is.
- Vestiging: Dit is de naam van de vestiging zoals deze in Plan-IT heet. Met deze naam ga ik in Plan-IT zoeken in welke vestiging ik de medewerker moet inlezen.
- Naam: Is de naam van de monteur zoals deze zichtbaar wordt in Plan-IT
- Woonplaats: Woonplaats van de monteur
- Functie: Is de functie zoals deze in Plan-IT wordt weergegeven.
- Percentage: Is het percentage wat je de medewerker actief wilt hebben in de planning. Als jullie deze niet kunnen aanleveren zou ik overal 90 of 100 aanhouden.
- Volgorde: Dit is waar de monteur op het scherm komt te staan. Als je dit netjes invoert kun je bepaalde monteurs mooi groeperen. Je kunt overigens altijd achteraf dit nog aanpassen in Plan-IT.
- MaxDoorgang: Dit is een waarde die je onder op het planbord te zien krijgt. Deze mag ook 0 zijn als je daar niet mee werkt.
- KleurCode: Dit is de kleur die de monteur krijgt op het Planbord. Meestal raden we aan om een specialiteit te koppelen aan een kleur. Dus probeer deze binnen alle vestigingen hetzelfde te houden voor een bepaalde specialiteit van een monteur.
- ExternNr: Dit is de code zoals deze in Autoline wordt gebruikt voor de monteurs. Deze is belangrijk want daarmee koppelen we de kalender en vrije dagen aan Autoline naar Plan-IT toe. Zorg dus dat deze goed gevuld is. (zie afbeelding 1)

Wat dan moet gebeuren is het programma Import_Werknemers.exe opstarten in de JDSPlan-ITPrograms. (zie afbeelding 2)

Dan moet je de file kiezen waar jullie al deze gegevens in hebben staan (in dit formaat)

En vervolgens importeren.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch