FAQ


Autoline werkorders ophalen via ODBC versnellen


25-08-2017

Op dit moment halen wij de werkorders uit autoline op via ODBC.

Om te zorgen dat alle wijzigingen ook goed meegenomen worden moeten wij iets terug in de tijd gaan om alle informatie goed te kunnen ophalen. Autoline maakt namelijk een log aan op het moment dat de werkorder wordt geopend. Via deze log kijken wij of er wijzigingen zijn in Autoline. Dit doen we om een zo efficient mogelijke query te maken en autoline niet onnodig te belasten.

Het probleem zit hem in het verschil tussen dat de werkorder wordt geopend en wanneer de wijzigingen daadwerkelijk doorgevoerd zijn in de werkorder. Het verschil in tijd moeten wij terugkijken in Autoline. 

Vroeger keken wij 30 minuten terug in de tijd. Omdat de hoeveelheid dealers die over gingen op autoline steeds groter werd, en daarmee de ODBC verbinding steeds trager, hebben wij dit teruggezet naar standaard 5 minuten.

Als laatste wijziging hebben wij de mogelijkheid ingebouwd om zelf aan te geven, als dealer, hoe ver Plan-IT moet terugkijken in het verleden. Dit kan zelfs worden teruggezet naar 15 seconden.

Hierdoor wordt de koppeling met Autoline steeds sneller. Probleem is wel dat hierdoor de werkorder niet altijd overkomt (hoe korter de tijd hoe beter de werkorder initieel ingegeven moet worden in Autoline) De dealer kan zelf spelen met deze tijd om voor hem de perfecte tijd uit te kiezen voor hun organisatie. (als een werkorder niet doorkomt kan heel simpel de werkorder opnieuw worden geopend in Autoline en dan wordt deze meteen klaargezet voor Plan-IT)

Voordelen: De koppeling is een stuk sneller als de tijd op 5 minuten wordt gezet. In 90-95% van de gevallen zal de werkorder gewoon meteen goed worden aangemaakt in Autoline en heb je hier dus het voordeel van.

Nadelen: Het kan dus voorkomen dat een werkorder niet zichtbaar wordt in de import lijst. Dan moet de werkorder in Autoline een keer worden geopend en dan staat hij er vrijwel meteen. Je zou echt kunnen zeggen dat als je de werkorder in autoline opgeslagen hebt en hij staat niet in de lijst na 30 seconden dat je dan in Autlline de werkorder een keer moet openen en dan zou hij er vrij snel moeten staan.

Hoe stel je dit nu in?

In de Data directory van Plan-IT staat een bestandje Autoline.txt als op de 4de regel een waarde wordt ingegeven gaat Plan-IT werken met deze waarde. Er moet een aantal seconden komen te staat dat Plan-IT terug in het verleden moet kijken bij de Autoline werkorders. Minimale waarde is 15. Je moet dus zelf kijken wat voor uw organisatie het beste werkt. Standaard werkt Plan-IT met 300 seconden (als er niets is ingegevens als 4de regel)

U moet denken aan waardes van 30 of 60 of 120 om de koppeling sneller te maken.

Als u echter vindt dat u te vaak een werkorder opnieuw moet openen voordat hij wordt klaargezet voor Plan-IT kunt u er ook voor kiezen om de koppeling verder terug te laten kijken (zeker als u geen last heeft van vertraging)

Dan moet u denken aan waardes van 600 of 1800 

Mocht u vragen hebben over dit onderdeel neem dan contact met ons op via info@plan-it.nl


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch