FAQ


SMS Excepties23-08-2017

Het is mogelijk om in Plan-IT een exceptielijst te importeren voor SMS berichten.

In deze exceptielijst staan telefoonnummers van klanten die aangegeven hebben niet via SMS benaderd te willen worden.

Plan-IT kijkt bij het versturen van elk SMS bericht (herinnering, auto klaar, handmatige SMS) naar deze exceptielijst. Als het nummer voorkomt in de exceptielijst dan wordt er geen SMS verstuurd. In de logging van de werkorder kan ook worden teruggezien dat er een SMS niet is verzonden omdat deze op de exceptielijst stond.

Hiermee voorkom je dat klanten SMS berichten krijgen terwijl ze hebben aangegeven dat ze dit niet willen.

Hoe kan ik een exceptielijst importeren in Plan-IT?

In de Plan-ITPrograms map staat een programma wat Maintenance.exe heet. Als deze wordt opgestart heeft de optie: "Import Exceptionlist Mobile numbers for SMS" (zie afbeelding 1)

Als u deze start gaat Plan-IT kijken naar een bestand Mobile.csv in de Plan-IT - Import map.  (als de Import map niet bestaat moet u deze aanmaken)

Het bestand Mobile.csv moet bestaan uit 06 nummers. Alleen een 06 nummer, en elk nieuwe nummer moet op de volgende regel staan. (zie afbeelding 2)

Daarnaast is het ook mogelijk om dit programma automatisch te laten draaien zodat u dit in een windows taakplanner elke week zou kunnen laten draaien. U moet dan de parameter 3 meegeven aan de Maintenance.exe

Mocht u ondersteuning nodig hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch