FAQ


Beschrijving Autoline_VrijeDagen parameters


08-06-2017

De Autoline_VrijeDagen.exe wordt gebruikt om vrije dagen uit Autoline te halen in in Plan-IT te verwerken. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om de gegevens op te halen. Dit wordt door middel van parameters geregeld. Hier een beschrijving van deze parameters:

Parameter 1:  Deze parameter geeft aan of er een centraal of decentraal bestand wordt gebruikt voor de reden van vrij in Autoline. Dit zijn de mogelijkheden:

0 = Reden vrij omschrijving wordt per vestiging bijgehouden in Autoline
1 = Reden vrij omschrijving wordt centraal bijgehouden in Autoline

Meestal is het een centraal bestand. Dus wordt hier parameter 1 gebruikt

Parameter 2: Deze parameter geeft aan hoeveel logging je wilt zien als de service loopt. Deze logging kan gebruikt worden om te debuggen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1 = Minimale logging (alleen dat de service is gestart of onbedoeld gestopt)
2 = Maximale logging (hier geeft het systeem precies terug welke queries gebruikt worden en wat het antwoord is van Autoline

5 = Dit is een index roulatie check. Als het gevoel bestaat dat de vrijedagen ophalen niet werkt, kan met deze parameter gecontroleerd worden of er een index probleem is in Plan-IT

Parameter 3: Deze parameter geeft aan welke koppeling gebruikt moet worden. Er zijn verschillende mogelijkheden

0 = Dit is de standaard koppeling die voor de meeste dealers gebruikt moet worden
1 = Dit is de Stern koppeling, 2 = Mercedes, 4 = Wensink

Parameter 4: Deze parameter geeft aan hoeveel seconden tussen elke run moet zitten. Minimaal aantal is 900 seconden. Als hier een 0 wordt meegegeven wordt deze ook automatisch op de standaard van 900 seconden gezet. 

Meestal wordt hier gewoon 0 ingegeven tenzij er bedrijven zijn die minder vaak willen checken op vrije dagen omdat hun systeem traag is.

Parameter 5: Deze parameter wordt gebruikt om aan te geven of vrije dagen die niet in Autoline voorkomen verwijderd moeten worden in Plan-IT. Er zijn twee mogelijlheden:

0 = Vrije dagen worden niet verwijderd uit Plan-IT. Dit geeft de mogelijkheid om zelf buiten Autoline om vrije dagen in Plan-IT in te geven. Dit wil echter ook zeggen dat als er in Autoline een vrije dagen verwijderd wordt, dat deze ook niet automatisch uit Plan-IT verwijderd wordt.

1 = Vrije dagen in Autoline zijn leidend. Vrije dagen die niet in Autoline staan worden automatisch uit Plan-IT verwijderd.

De meest voorkomende instelling is: Autoline_VrijeDagen.exe 1 1


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch