FAQ


Instellen maximaal aantal wachters op hetzelfde tijdstip in de online module
27-01-2017

Sinds versie v5.171.7825 van Plan-IT Werkplaats is het mogelijk om een beperking te stellen aan het aantal wachters wat online een afspraak kan maken. Dit zit volledig gekoppeld tussen Plan-IT Werkplaats en Plan-IT Online.

U dient wel Plan-IT Online 'op Tijd' te hebben. Deze optie werkt alleen als u Plan-IT Online 'op Tijd' heeft. Als u deze module heeft zijn dit de instellingen die gedaan moeten worden.

Hoe moet dit worden ingesteld:

Vanuit Plan-IT Werkplaats hoeft u niets te doen. De werkorders die in Plan-IT Werkplaats gemaakt worden krijgen wel of niet het vinkje wachter. Als het vinkje wachter wordt aangezet dan zorgt Plan-IT dat deze informatie ook online beschikbaar wordt gesteld. De online module houdt rekening met het aantal ingestelde wachters op een tijdstip en past de beschikbare tijden aan.

In de Online module moet u in de beheer omgeving zorgen dat deze optie aangezet wordt. Dit doet u in het tabblad instellingen (zie afbeelding 1)

U kunt hier ook ingeven hoeveel wachters u op hetzelfde tijdstip wilt laten wachten. Dit is een globale instelling. Als u hier 2 ingeeft wil dit zeggen dat er nooit meer dan 2 wachters op hetzelfde tijdstip mogen worden ingepland.

Als u meer flexibiliteit hierin wilt hebben is er nog de mogelijkheid om zelf aan te geven hoeveel wachters er op een bepaalde tijd mogen wachten. Dit doet u in het tabblad Wachttijden (zie afbeeling 3) Hier kunt u ingeven dat u b.v. 4 wachters om 8:00 uur wilt en 2 om 10:00 uur. Alle andere tijdstippen zijn niet beschikbaar voor wachters. Hier kunt u helemaal zelf invulling geven aan uw wensen.

Het is hier wel belangrijk te weten dat het tijdstip wat u ingeeft ook daadwerkelijk in de online module bestaat. Kijk dus even op uw online module welke tijdstippen u gebruikt (door zelf een een afspraak in te plannen) Dit zijn de tijdstippen die u moet ingeven in de blokken

Als laatste stap moet u bij een werkzaamheid (checkbox) aangeven dat deze werkzaamheid als wachter gerekend moet worden. Dit wil zeggen dat zodra de klant dit vinkje kiest de logica van de wachters begint te werken. Alle andere afspaken hebben geen beperking op de wachters. 


< Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch