FAQ


Instellen Plan-IT SMS module

07-01-2015

In Plan-IT kunt u bij de systeeminstellingen, tabblad koppelingen en daarbinnen tabblad SMS de koppeling met de Plan-IT SMS module aanzetten.

U heeft wel een Plan-IT SMS account nodig om dit te kunnen doen. Als u een account heeft, kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord van uw account invullen bij de systeeminstellingen.

U heeft daarnaast nog de optie om het vinkje ‘SMS Auto klaar versturen’ aan te zetten.

Als dit vinkje aanstaat, krijgt de klant automatisch een SMS dat de auto klaarstaat en opgehaald kan worden. Plan-IT verstuurt dit bericht alleen als het vinkje in de werkorder aanstaat en het geen interne opdracht is. Op het moment dat de werkorder de status ‘klaar’ krijgt zal Plan-IT de SMS versturen.

Het is met de SMS module mogelijk een SMS bericht te versturen naar de klant direct vanuit de werkorder. Deze berichten kunt u zelf instellen en beheren. U kunt de teksten van de SMS berichten beheren met de knop ‘Beheer SMS teksten’. 

Afbeelding 1

Beheer SMS teksten

Hier kunt u alle standaard teksten ingeven voor de SMS module. U kunt kiezen of u een bericht wil aanmaken voor de huidige vestiging of meteen voor alle vestigingen.

Er zijn twee soorten berichten:

1). Losse SMS tekst zijn standaard teksten die de gebruikers te zien krijgen als ze vanuit de werkorder de klant een SMS willen sturen. Om een bepaalde standaard binnen de organisatie te krijgen kunt u hier alvast wat standaard berichten definiëren. De gebruiker kan deze dan kiezen uit een selectielijst en eventueel zelf nog een beetje op maat maken.

2). Auto klaar bericht. Dit is de tekst die naar de klant gaat als de werkorder de status ‘klaar’ krijgt.

U heeft de optie om met het kenmerk [KENTEKEN] in een bericht het kenteken van de klant te laten zien. Het systeem zal automatisch dit kenmerk vervangen door het kenteken van de klant. Dit werkt ook met [DATUM]. Hier zal het systeem de planningsdatum inzetten (en als het een tijdsafspraak is zal hier de klantdatum in komen te staan). Een andere is [TIJD]. Hier zal het systeem bij een tijdsafspraak de klanttijd neerzetten. Als laatste is er de tag [RECEPTIE]. Hier zal de naam van de receptionist worden ingezet.

Afbeelding 2

Als u de logging in Plan-IT aan heeft staan, kunt u ook zien of een bericht verstuurd is.

SMS verbruik

Via de systeeminstellingen van Plan-IT kunt u met 1 druk op de knop uw verbruik bekijken.

Druk op de knop SMS Verbruik en u gaat naar de website waar u uw verbruik kan inzien. Automatisch worden voor u ook al uw login en wachtwoord ingegeven (deze zijn hetzelfde als de gegevens die u bij de systeeminstellingen ingevuld heeft)

Op de website zijn al meteen uw login en wachtwoord gevuld. U hoeft alleen nog maar in te loggen. 

Bij Saldo credits kunt u zien hoeveel SMS berichten u nog kunt versturen binnen uw huidige bundel.

U kunt ook instellen dat u een e-mail wilt ontvangen als uw saldo onder een bepaalde waarde komt. (u zult namelijk zelf, op tijd, een nieuwe bundel moeten aanvragen om te zorgen dat uw SMS berichten blijven werken)

Afbeelding 3

Bij overzicht berichten kunt u alle berichten inzien die zijn verstuurd.

Afbeelding 4

Plan-IT SMS module aanvragen

Als u meer informatie wilt hebben over onze SMS module of gebruik wilt gaan maken van onze SMS module kunt u dit aanvragen bij uw accountmanager (Leon Wonnink: LeonWonnink@jds.nl)  of via onze helpdesk (helpdesk@plan-it.nl)

 

Nieuw SMS blok aanvragen

Ook het aanvragen van een nieuw SMS blok kan via LeonWonnink@jds.nl of via helpdesk@plan-it.nl 

 

Kosten Plan-IT SMS module

Wij vragen geen maandelijkse kosten voor onze SMS module. U betaalt alleen voor het versturen van de SMS berichten.

U koopt vooraf een SMS bundel die het beste bij uw verwachte verbruik past en wordt automatisch via e-mail op de hoogte gehouden als deze bijna op zijn (u kunt zelf instellen wanneer u deze mail wilt ontvangen)

Wij hebben 4 bundel blokken:

SMS Blok 1         € 150,00                                              (1.000 SMS berichten)

SMS Blok 2         € 650,00                                              (5.000 SMS berichten)

SMS Blok 3         € 1.100,00                                           (10.000 SMS berichten)

SMS Blok 4         € 2.375,00                                           (25.000 SMS berichten)

* Deze prijzen gelden voor 2017-2018. < Terug naar het FAQ overzicht


© 2013 JDS bedrijfsautomatisering bv. Alle rechten voorbehouden.

Deutsch